Meer dan 100 buurtboxen via kinderboerderijen

De Buurtboxen en de Vers voor de Persboxen van het initiatief Boeregoed zijn nu ook af te halen via een aantal kinderboerderijen. Afgelopen week heeft de 100e box zijn weg gevonden naar buurtbewoners rond de kinderboerderijen in de gemeenten van en rond Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer.
Voor iedere bij de kinderboerderij afgehaalde Boeregoed Box schenkt Boeregoed € 1,– aan de Kinderboerderij!

Deze combinatie van verantwoord voedsel, buurt afhaalpunt dichtbij en extra inkomsten past goed in thema van het Kinderboerderijen Weekend dat op 30 en 31 mei zal plaatsvinden. Het thema voor dit weekend is ‘Haal meer uit de buurt’.

De combinatie van de kinderboerderij als afhaalpunt voor Boeregoed Buurtboxen is tot stand gekomen via de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen. De Kinderboerderijen die als afhaalpunt ingezet worden zijn:
– Den Haag, Stadsboerderij Kakelhof
– Rotterdam – Kinderboerderijen De Blijde Wei, De Kooi, De Kraal
– Wassenaar – Zorg en Kinderboerderij Wassenaar
– Zoetermeer, Stadsboerderij Balijhoeve
Komende periode zal het aantal kinderboerderijen welke in de buurt dienst doet als afhaalpunt uitgebreid worden.
Over Boeregoed
BoereGoed is een initiatief rondom BoereGoed kassen, waarbij beoogd wordt mensen uit verschillende lagen van de lokale bevolking met elkaar in contact te brengen met als doel tijdsbesteding tot en met re-integratie in het arbeidsproces. Boeregoed is een veelzijdig initiatief waarin meerdere doelstellingen samenkomen. Het project heeft een belangrijke sociale functie voor vrijwilligers en wil tevens gezonde voeding, verantwoorde teelt, duurzame ontwikkeling en innovatie onder de aandacht brengen. Dit levert mooie resultaten op en de inwoners van de regio kunnen daar nu – letterlijk – de vruchten van plukken. Bestellingen en meer informatie via www.boeregoed.nl


Overig nieuws

@kiboActief