Aan het werk met Culturele Diversiteit

Locatie: Den Haag, tijdstip: 13.15 – 17 .00 uur

Op 16 april organiseren de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR), Vereniging GDO / vSKBN en de afdeling stadsboerderijen en Milieueducatie van de Gemeente Den Haag samen een sessie over het stimuleren van culturele diversiteit bij (vrijwillige) medewerkers in de kinderboerderijen sector en Natuur en Duurzaamheids Educatie Centra

Bij kinderboerderijen en in de natuur en duurzaamheidseducatie centra draait het op de inzet van mensen, of dat nu betaald of vrijwillig is. Zij vormen met hun passie deze inspirerende plekken voor scholen en bezoekers om natuur en duurzaamheidseducatie te ervaren!

Om ervoor te zorgen dat elke leerling en inwoner deze plekken kan bezoeken, spelen toegankelijkheid en een inclusieve sfeer een rol. Zo voelt iedereen zich aangesproken en welkom om langs te komen. Culturele diversiteit is één van de dimensies waar je dan over na kunt denken. Hoe staat het met het thema culturele diversiteit in beide sectoren bij de (vrijwillige) medewerkers? Als we hier verandering in willen brengen, wat zijn dan belangrijke zaken om aan te werken?

Op deze bijeenkomst gaan we in gesprek rondom verschillende aspecten van het thema culturele diversiteit. Het wordt een dynamische middag waar zowel kennis gedeeld wordt als waar je ervaringen kunt uitwisselen vanuit je eigen werkplek.

Meer informatie is te vinden op deze website


Overig nieuws

@kiboActief