Beloont voor record inzameling e-waste

Wecycle beloont kinderboerderijen voor recordinzameling e-waste

Het aantal kinderboerderijen dat zich in 2015 heeft ingezet om afgedankte elektrische apparaten en lampen in te zamelen, is voor het derde jaar op rij gestegen. In totaal werkten 164 (2014: 145) kinderboerderijen samen met Wecycle, de stichting verantwoordelijk voor de verantwoorde inzameling en recycling van e-waste. Wecycle ondersteunt deze kinderboerderijen financieel om materialen aan te schaffen. De totale inzameling steeg afgelopen jaar naar een record van 36.225 ingezamelde apparaten.

Voor de vier kinderboerderijen die de meeste apparaten inzamelden en voor een boerderij die zich inspande om het inleveren in de regio bekend te maken, was er naast de sponsorbijdrage van €250 ook nog eens bonus van €250.


Hoogste inzameling:
1. Zierikzee, Kinderboerderij De Punt: 3.050 apparaten
2. Ridderkerk,
Kinderboerderij De Dierenhof: 1.800 apparaten
3. Maastricht,
Kinderboerderij Daalhoeve: 1.350 apparaten
4. Den Haag,
Stadsboerderij Landzigt: 1.300 apparaten.

Beste promotie:
Gouda, Kinderboerderij De Goudse Hofsteden: heel actief op twitter.

Elke kinderboerderij kan inzamelpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als maatschappelijke sponsoring ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks €250,-. Dit bedrag kunnen de boerderijen besteden aan materialen voor de kinderboerderij.

Lokaal verbinden werkt
“De samenwerking was opnieuw een groot succes,” zegt Jan Vlak, directeur Wecycle. “Wecycle wil haar inzamel- en recyclingactiviteiten verbinden aan lokale en maatschappelijke initiatieven. Kinderboerderijen passen in deze benadering, omdat ze een duidelijke functie hebben in de buurt en tegelijkertijd staan voor duurzaamheid. Ik ben dan ook verheugd dat het aantal boerderijen dat met ons samenwerkt ook dit jaar weer is gegroeid en dat wij ze kunnen helpen bij hun activiteiten.”

Alle ingeleverde apparaten laat Wecycle voor bijna 80 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Meer informatie over inzamelen van kleine elektrische apparaten bij kinderboerderijen en een overzicht van alle deelnemende kinderboerderijen: wecycle.nl/kinderboerderij.

11 januari 2016


Overig nieuws

@kiboActief