Bollenactie 2022

Kinderboerderijen zorgen voor fleurigheid

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is logo-bijenlandschap.png

Een beetje fleurigheid in je omgeving doet iedereen goed.
Bijna 50 kinderboerderijen zorgen er voor dat de omgeving van deze laagdrempelige ontmoetingsplek in de buurt volgend voorjaar er iets fleuriger uitziet. Van januari tot april 2022 stimuleren zij dat mensen uitgebloeide bloembollen tijdens een bezoek of ommetje ingeleverd worden bij de boerderij.  
De ingeleverde bloembollen worden met kinderen herplant op of rond het terrein van de kinderboerderij zodat dat iedereen kan genieten van de kleurenpracht.

Onings Holland Flowerbulbs uit Poeldijk stimuleert dit aantrekkelijke initiatief door een kleurig assortiment bloembollen beschikbaar te stellen aan de deelnemende kinderboerderijen. Als start van deze actie zijn de eerste bloembollen geplant bij de kinderboerderij in Poeldijk.

De actie
U kent het vast wel: zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel.
Zo komt het voorjaar al een beetje in huis! Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien? Dat is zonde, want deze bollen zijn vaak goed te recyclen.
Tussen januari en april kunnen uitgebloeide bloembollen ingeleverd worden bij de deelnemende kinderboerderijen. Zij zorgen ervoor dat de bloembollen later met kinderen herplant worden.

Uitgebloeide bollen!
Lever ze af tijdens een ‘Fleurig Ommetje’ bij de kinderboerderij

Bijenlandschap
Kinderboerderijen zijn aangesloten bij het Bijenlandschap / Groene cirkels
De inleveractie van bloembollen is één van de acties die de kinderboerderijen in 2022 organiseren om samen met de andere partners aandacht te vragen voor een bij- en insectenvriendelijke omgeving en zo ook de (wilde) bijen en insecten extra aanbod te bieden d.m.v. bloemenpracht.

Inleverpunten
Op een heel aantal kinderboerderijen in Zuid Holland, Drenthe, Friesland, Gelderland, Overijssel, Utrecht, Noord Brabant en Noord Holland kan het ingeleverd worden. De deelnemende kinderboerderijen in 2022 zijn:

Zuid Holland
Den Haag: Gagelhoeve, Herweijerhoeve, Kakelhof, Jacobahof, Landzigt, Nijkamphoeve, Op den Dijk, Reigershof, Schildershoeve, Waaygat, Woelige Stal
Gouda:
De Goudse Hofsteden
Leiden: Merenwijk
Poeldijk: Kiboe
Rotterdam: De Bokkesprong, De Kooi, De Molenwei, De Wilgenhof
Sliedrecht: Charlotte van Bijlandthoeve

Drenthe


Flevoland


Friesland

Gelderland
Apeldoorn: Malkenschoten

Groningen
….

Noord Brabant
….

Noord Holland
Enkhuizen: Hertenkamp

Overijssel

Utrecht
Soest: de Veenweide

Media aandacht voor deze actie in 2021
17 febr 2021, Posthoorn Den Haag

21 febr 2021, nieuwsbrief bijenlandschap

4 mrt 2021, weekblad de Brug Kampen
4 mrt 2021, Rondje Stadsbeheer Gemeente Den Haag
27 nov 2021. het hele Westland

Info over bollenactie 2021

@kiboActief