Bijenlint met hulp kinderboerderijen

Maar liefst 57 scholen in de regio Holland Rijnland en Zoetermeer doen mee aan Bijen in de Buurt. Zij gaan de bijen helpen met in het totaal 25.000 bijvriendelijke bollen op hun schoolplein. Ook 400 inwoners langs speciale bijenroutes doen mee, met bollen of planten. De bollen en planten worden ter beschikking gesteld door Fonds 1818 en Provincie Zuid-Holland. Al eerder dit jaar kregen de scholen via Bijen in de Buurt een lespakket en een educatief bijenhotel.

Ook inwoners helpen de bij: straten worden bloemenlinten

Ook inwoners en buurttuinen langs bijenlinten vanuit Alpen a/d Rijn, Leiden en Zoetermeer naar het buitengebied helpen mee bloemrijke linten te vormen. Zij konden in september via Bijen in de Buurt bijvriendelijke planten of bollen bestellen. Velen maakten gebruik van de actie. Samen gaan zij 1700 planten en 33.000 bollen planten voor de bij. Volgend jaar wordt de actie nog twee keer herhaald. De bestelde bollenpakketten kunnen de komende dagen afgehaald worden op 3 kinderboerderijen in Alphen aan den Rijn, Leiden en Zoetermeer. Een mooie rol voor de kinderboerderij!

De bijvriendelijke planten en bollen krijgen een plek in (voor)tuinen, geveltuintjes, balkons etc. Bijen in de Buurt maakt van gewone straten in de steden bloeiende bijenlinten. Ze lopen via de fietsroutes de stad uit naar de randen van de steden. Daar sluiten ze aan, of gaan ze aansluiten op linten in het Land van Wijk en Wouden. Op deze manier ontstaat een bijenlandschap met voldoende voedsel (bloemen) en nestgelegenheid voor bestuivende insecten. Een soort netwerk van ecoducten voor bijen zou je het kunnen noemen. En dat is nodig, want het gaat niet goed met de bij.

Hulp voor de bij is nodig

Bijen en hommels bestuiven planten, bloemen en bomen en zorgen er zo voor dat wij groente en fruit kunnen blijven eten. Een bijenlandschap helpt niet alleen bijen en hommels en, door hun bestuiving, onze voedselproductie. Een bijenlandschap is ook goed voor andere planten en dieren én het ziet er ook nog prachtig uit.

8 oktober 2015


Overig nieuws

@kiboActief