Activiteiten herfstvakantie

24 Oct 2022, 10.30 - 16.00

Volop activiteiten op de kinderboerderij tijdens de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie worden er volop activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Iedere dag is de kinderboerderij geopend van 10.00-16.30 uur. Ook op maandag! Tussen de middag naar huis hoeft niet, blijf gezellig lunchen of kom je eigen mini pannenkoekjes bakken!

Maandag 24 oktober Dreumes- en Peuterochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dieren knuffelen en ‘meehelpen’. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje.

’s Middags komen er een aantal bijzondere dieren op bezoek van Exotus Serpenti. Van 15.00-16.00 uur kun je van alles te weten komen over gekko’s, een koningspython en nog 2 bijzondere dieren onder begeleiding van een dierverzorger van hen. Er kan een maximum aantal deelnemers deelnemen.

Dinsdag 25 oktober Leuke herfstworkshop tussen 10.30 – 12.30 uur of 13.30- 15.30 uur.
Met allerlei (natuurlijke) materialen gaan kinderen leuke herfstfiguurtjes maken, egeltjes, slakken , uiltjes, er is van alles mogelijk. Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Woensdag 26 oktober wordt er ’s ochtends een Ponyochtend georganiseerd tussen 10.30 – 12.30 uur. Kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke ponyknutsel, en een ponycupcakje! Je maakt ook een leuke quiz, welke pony/ezel past het beste bij jou? Vanaf 4 jaar.

’s Middags workshop zandschilderij maken,
Vanmiddag gaan kinderen met gekleurd zand prachtige schilderijen maken! Ze kunnen kiezen uit verschillende ontwerpen, een das, hertje, konijntje, egel, eekhoorn, schaapje en nog veel meer. Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Deze activiteit vindt plaats tussen 13.00 – 15.00 uur.

Donderdag 27 oktober dierenochtend voor dierenvriendjes. Op deze ochtend (10.30-12.45 uur) kunnen kinderen van 4 tot en met 10 jaar meehelpen met het verzorgen van de dieren samen met de dierverzorger, dieren knuffelen in de knuffelhoek, samen een leuk spel doen en knutselen. Afsluiting met een lekkere pannenkoek en een glas melk of limonade!

‘s middags Workshop foamklei, vanaf 13.00 uur tot 15.00 uur een leuke workshop waarbij gewerkt wordt met foamklei en verschillende figuren/ dieren van verschillende materialen naar keuze om te versieren hiermee.

Vrijdag 28 oktober, Workshop bijenwas tekening maken tussen 10.30-13.00 uur
Vandaag kunnen kinderen aan de slag met bijenwas of te wel encaustic art! De kinderen versieren met gekleurde blokjes bijenwas, die ze verwarmen met een klein strijkijzertje, een afbeelding van een paddestoel, herfstblad, egel, uil, pompoen of ander herfstfiguur. Alle kinderen kunnen iets unieks maken, geen afbeelding wordt hetzelfde.

Voor alle activiteiten geldt; graag van te voren opgeven, dit kan tot een dag van te voren via www.kinderboerderijgouda.nl. Hier kunt u ook meer informatie krijgen over de activiteiten en de bijbehorende bijdrages.

Op alle dagen kan er in de Deel tussen 10.00 uur en 16.00 uur ook zelfstandig geknutseld worden.


Overige evenementen

@kiboActief