Bodemdieren zoeken voor jong en oud

28 Sep 2022, -

Ook dit jaar organiseert het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) samen met het Centre for Soil Ecology (van NIOO en Wageningen UR) ‘Bodemdierendagen’. Natuurlijk kunnen bezoekers tijdens die dagen ook bij De Helderse Vallei op zoek gaan naar bodemdieren.

Bodemdieren zijn erg belangrijk voor het gezond houden van de bodem. Ze eten resten op van dode planten en dieren. Door het gezond houden van de bodem zorgen bodemdieren er onder andere voor dat wij de grond kunnen gebruiken om voedsel op te verbouwen. Hoe gaat het eigenlijk met die kleine, maar onmisbare, dieren in onze dorpen en steden?

Natuurlijk kun je ook thuis meedoen, de Bodemdierendagen duren van 23 september t/m 5 oktober 2022. Meer informatie is te vinden op https://bodemdierendagen.nl/doe-mee
Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom om op dinsdag 27 september en/of donderdag 29 september bodemdieren te komen zoeken bij De Helderse Vallei. Ze ontdekken dan spelenderwijs meer over het leven van bodemdieren, die er allemaal anders uitzien en op een andere plek leven. Vooraf aanmelden voor deze activiteit is niet nodig en deelname is gratis. Er kan tussen 15.00 en 16.00 uur zelfstandig meegedaan worden.


Overige evenementen

@kiboActief