dreumes en peuterochtend

20 Sep 2022, 10.30 - 11.30

Op dinsdag 20 september wordt, van 10.30 – 11.30 uur de dreumes- en peuterochtend   georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden.

De allerkleinste kinderen (< 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma in groepjes van 4 kinderen, kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en dieren voeren onder begeleiding van een dierverzorger. Daarnaast maken ze een klein knutseltje.

De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3.50. Er kunnen maximaal 15 kinderen deelnemen, vol = vol, opgeven kan via sandra@kinderboerderijgouda.nl of telefonisch: 0182-514219. Er kan 1 ouder/begeleider per kind deelnemen.


Overige evenementen

Datum Evenement
29 september 2022
- uur
Bodemdieren zoeken voor jong en oud
De Helderse Vallei - Den Helder

De Helderse Vallei, De Helderse Vallei 9 – 11 (ingang bij bij de parkeerplaats van het bos ‘Donkere Duinen’) Den Helder

www.deheldersevallei.nl

0223-612555

De kinderboerderij en het bezoekerscentrum zijn van dinsdag tot en met zondag dagelijks van 10.00 tot 16.30 uur geopend. Op maandag zijn de kinderboerderij en het bezoekerscentrum gesloten. In de zomermaanden, van 1 mei tot en met 30 september, blijft de kinderboerderij een half uur langer open tot 17.00 uur. In schoolvakanties van de regio Noord zijn het bezoekerscentrum en de kinderboerderij ook op maandag geopend. De Kinderboerderij is op beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag gesloten.

Ook dit jaar organiseert het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) samen met het Centre for Soil Ecology (van NIOO en Wageningen UR) ‘Bodemdierendagen’. Natuurlijk kunnen bezoekers tijdens die dagen ook bij De Helderse Vallei op zoek gaan naar bodemdieren.

Bodemdieren zijn erg belangrijk voor het gezond houden van de bodem. Ze eten resten op van dode planten en dieren. Door het gezond houden van de bodem zorgen bodemdieren er onder andere voor dat wij de grond kunnen gebruiken om voedsel op te verbouwen. Hoe gaat het eigenlijk met die kleine, maar onmisbare, dieren in onze dorpen en steden?

Natuurlijk kun je ook thuis meedoen, de Bodemdierendagen duren van 23 september t/m 5 oktober 2022. Meer informatie is te vinden op https://bodemdierendagen.nl/doe-mee
Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom om op dinsdag 27 september en/of donderdag 29 september bodemdieren te komen zoeken bij De Helderse Vallei. Ze ontdekken dan spelenderwijs meer over het leven van bodemdieren, die er allemaal anders uitzien en op een andere plek leven. Vooraf aanmelden voor deze activiteit is niet nodig en deelname is gratis. Er kan tussen 15.00 en 16.00 uur zelfstandig meegedaan worden.

@kiboActief