Schaakmat op Schildershoeve

21 Aug 2022, 13:00 - 15.30

Op Stadsboerderij Schildershoeve wordt op zondagmiddag 21 augustus is en speciale spelmiddag georganiseerd.

De afgelopen winterperiode is samen met Schaakclub ‘En Passant’ een gezellige spelletjes tafel gemaakt met daarop een schaakbord.

Het bijzondere aan deze tafel is dat het schaakspel zowel door ziende als visueel beperkte schakers gespeeld kan worden. De aanpassing aan het bord en de speelstukken maakt dat iedereen met elkaar aan het spelen kan.

Op zondagmiddag wordt de tafel officieel in gebruik genomen en geeft de schaakclub een workshop voor jong en oud die nog niet bekend zijn met de spelregels. Daarnaast zijn er die middag ook diverse andere bordspelletjes te doen.

Vanaf zondag kunnen bezoekers tijdens openingsmomenten van de Schildershoeve de tafel ook gebruiken om gezellig samen met een buurtgenoot(je) een spelletje te spelen.

Waarom doet de stadsboerderij dit? De stadsboerderijen zijn een ontmoetingsplek in de wijk. We proberen jong en oud op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier samen te brengen, met en zonder beperking. Dit doen we graag samen met andere organisaties. #samenspelen

 


Overige evenementen

@kiboActief