Groen dak voor kinderboerderij

NIEUW ONTWERP EN DAKEN VOOR DE KINDERBOERDERIJ

De gebouwen van Kinderboerderij Bospark worden voorzien van een groen dak. Een unicum voor Alphen aan den Rijn, en passend binnen de weg naar vernieuwing die de kinderboerderij voor ogen heeft. Het ontwerp voor deze vernieuwing is in samenwerking met de architectenbureaus Freyr en Bloemen gemaakt. Dakpartner Kewodak heeft daarop de renovatie van de daken aangeboden in het kader van hun duurzame beleid.

Groener en duurzamer Kinderboerderij Bospark ligt aan de rand van park Bospark. Het park wordt geheel vernieuwd en daarmee ook de kinderboerderij. Er komt een nieuwe indeling, er gaat ergens een stukje grond af en er komt ook weer op een andere plek een stukje grond bij. Dit betekent dat de gehele kinderboerderij vernieuwd moet worden. Niet alleen de pinkenstal en de volière worden vernieuwd, maar ook komt er een vijver omdat de kinderboerderij in de nieuwe situatie niet meer aansluit op de naastgelegen sloot.

De visie van de Alphense Kinderboerderijen De afgelopen periode heeft de Stichting Alphense Kinderboerderijen haar toekomstvisie aangepast aan de huidige tijd. In die visie staat het bevorderen van het respect, de zorgzaamheid en ieders verantwoordelijkheid voor dieren, natuur, milieu en samenleving. Dit alles op een maatschappelijk verantwoorde wijze met speciale aandacht voor duurzaamheid en dierenwelzijn. De nieuwe slogan is dan ook: Plezier voor mens en dier, voor nu en later!

Dankzij een belangrijk deel sponsoring, van de architecten van Freyr en Bloemen, zijn de eerste concepttekeningen al gemaakt en is er regelmatig en druk overleg met het bestuur en de beheerders van de Stichting Alphense Kinderboerderijen. Welke opbouw en indeling sluit het beste aan op de gedachten die er bestaan over diervriendelijkheid? Welke richting moeten we op om meer duurzaam en groener te worden? Want daar wil de kinderboerderij naartoe; groener en duurzamer.

De visie van Kewodak Met die visie heeft directeur Frank Keijzer van Kewodak contact opgenomen met het bestuur en aangeboden om alle daken te voorzien van een groen dak. Frank Keijzer: “We hebben het hier over een zogenaamd sedumdak, dit is alsof er een tuin bovenop het dak ligt. Het ziet er aanzienlijk leuker en kleurrijker uit dan een gewoon dak. Een groen dak heeft ook voordelen voor niet alleen de kinderboerderij maar ook omwonenden en de overheid. Geen grijze omgeving bij regen maar fris en vrolijk groen. Ook zorgen groene daken voor een betere luchtkwaliteit en ontlasting van het afwateringsstelsel.”

Natuurlijk hoopt en wenst het bestuur van de kinderboerderij dat er meer van dit soort partners zijn die zich willen aansluiten bij het aanbod van Kewodak. Wanneer uw bedrijf van dienst kan zijn met materialen en of expertise kunt u dit kenbaar maken via een email naar megansz@live.nl of contact opnemen met Natascha van Oosterhout via 0683255563.

23 oktober 2015


Overig nieuws

@kiboActief