Nieuwe podcast aflevering: Inclusief Toegang

De Kinderboerderijen Actief Podcast aflevering ‘Inclusief Toegang’ gaat over het drempels wegnemen voor een inclusieve en toegankelijke kinderboerderij.
Nederland heeft VN verdrag ‘lokale inclusie’ omarmt. Dit betekent natuurlijk ook werk aan de winkel voor kinderboerderijen. Want hoe toegankelijk zijn deze locaties en wat valt er te verbeteren?
In de podcast komt wethouder Marijke van der Meer (Zoetermeer) aan het woord over hoe zij de invulling ziet voor de stad en kinderboerderijen. Fonds 1818 heeft kinderboerderijen in haar werkgebied gestimuleerd toegankelijke ambities te benoemen en heeft die inspanning beloont met het beschikbaar stellen van een realisatie bijdrage. Carien Janssen van Raaij en Michel Nivard vertellen hierover. Sven van den Eshof, kinderboerderij Merenwijk – Leiden, verhaalt over de aanpak op zijn boerderij en ervaringen met de inclusie medewerker van de gemeente. Henk Willem Laan is directeur / bestuurder van ‘Het Gehandicapte Kind’.  Hij duikt vanuit zijn expertise in de mogelijkheden die kinderboerderijen hebben om de beperkingen in toegang en meedoen, maar zeker ook vriendjes maken, te ontdekken.
Een afwisselende aflevering met als doel iedereen echt mee te kunnen laten doen.  

De podcast vind je op Spotify of direct via deze link
Promotiefilmpje via Youtube  link

Kleine tip: ken je de hoge nood-app? Voor iedere kinderboerderij met een toilet

Meer invulling over project ’toegankelijke kinderboerderijen’ klik hier


Overig nieuws

@kiboActief