Inleveren op KB

inzamelcijfers_wecycle

Bij een bezoekje aan de kinderboerderij je gebruikte (frituur)vet, kleine elektrische apparaten en oude kleding inleveren? Dat kan op steeds meer kinderboerderijen. Dat is makkelijk, dichtbij, duurzaam en bezorgt de kinderboerderij wat extra inkomsten. Weggooien in de afvalbak is zonde omdat dit als grondstof voor nieuwe producten gebruikt kan worden. Kinderboerderijen werken zo mee aan een duurzame samenleving.

Half jaar cijfers 2017; wederom stijging hoeveelheid ingeleverd vet en kleding/textiel
Ruim 160 kinderboerderijen in Nederland bieden bezoekers de mogelijkheid om elektrische apparaten (Wecycle) en/of gebruikt vet en/of kleding / textiel in te leveren.
De inzamelgegevens op een rij:
– Wecycle:                      1e half jaar 2017 24.800 apparaten ingeleverd (heel 2016 was dat 42.700 apparaten), toename van 16%
– Gebruikt vet / olie:    1e half jaar 2017 12.370 kg ingeleverd (heel 2016 was dat 20.350 kg), toename van 21,5%
– Kleding/textiel:          1e half jaar 2017 14.619 kg ingeleverd (heel 2016 was dat 25.174 kg), toename van 16%

 

Vet recycle het!
Van gebruikt (frituur)vet kan biodiesel gemaakt worden. Zo wordt het vet 2 keer gebruikt. Neem het in een afgesloten fles/pak mee en deponeer het in de speciale inleverbak op de kinderboerderij. Al ruim 50 kinderboerderijen hebben zo`n bak staan.
Sinds 2014 wordt jaarlijks een top 10 samengesteld worden van kinderboerderijen die vet inzamelen. Wie heeft het meeste ingezameld en wordt de vetste kinderboerderij! De top 10 is een initiatief van kinderboerderijenactief.nl en de campagne ‘vet recycle het!’ Bij de adressen treft u aan of kinderboerderijen een inzamelbak hebben.

Wecycle
Heel veel onderdelen van elektrische apparaten kunnen hergebruik worden. Wecycle verzorgt deze recycling. Op ruim 150 kinderboerderijen treft u een bak aan waar u de apparaten in achter kunt laten. wecycle.nl

Kleding donatie
Hebt u oude kleding die u niet meer draagt? Doneer het dan aan een goed doel zoals de kinderboerderij. Op bijna 30 kinderboerderijen staat een verzamelbak. De gedoneerde kleding wordt door het Leger des Heils uitgezocht. Het wordt deels gebruikt om nogmaals gedragen te worden, verwerkt tot poetslappen of isolatiemateriaal.

Meer weten hoe uw kinderboerderij mee kan doen als inleverlocatie of een aantrekkelijk inzamelmeubel (zie hieronder) voor op het terrein kan aanschaffen: info@kinderboerderijenactief.nl

@kiboActief