Inleveren op KB

inzamelcijfers_wecycle

Bij een bezoekje aan de kinderboerderij je gebruikte (frituur)vet, kleine elektrische apparaten en oude kleding inleveren? Dat kan op steeds meer kinderboerderijen. Dat is makkelijk, dichtbij, duurzaam en bezorgt de kinderboerderij wat extra inkomsten. Weggooien in de afvalbak is zonde omdat dit als grondstof voor nieuwe producten gebruikt kan worden. Kinderboerderijen werken zo mee aan een duurzame samenleving.

Jaarcijfers 2019

Vette kinderboerderijen
Op 53 kinderboerderijen staat een inleverbak voor gebruikt vet en olie. In totaal is 24.000 kg ingeleverd. De top 10 van ‘vetste kinderboerderijen’

Elektrische apparaten
Op ruim 170 kinderboerderijen is een Wecycle inleverbak te vinden voor gebruikte elektrische apparaten. De hoeveelheid ingeleverde apparaten in 2019 is 95.707 kg. Een toename t.o.v. 2018.
De top 10 van Wecycle kinderboerderijen

Achtergrond informatie

Vet recycle het!
Van gebruikt (frituur)vet kan biodiesel gemaakt worden. Zo wordt het vet 2 keer gebruikt. Neem het in een afgesloten fles/pak mee en deponeer het in de speciale inleverbak op de kinderboerderij. Al ruim 50 kinderboerderijen hebben zo`n bak staan.
Sinds 2014 wordt jaarlijks een top 10 samengesteld worden van kinderboerderijen die vet inzamelen. Wie heeft het meeste ingezameld en wordt de vetste kinderboerderij! De top 10 is een initiatief van kinderboerderijenactief.nl en de campagne ‘vet recycle het!’ Bij de adressen treft u aan of kinderboerderijen een inzamelbak hebben.

Wecycle
Heel veel onderdelen van elektrische apparaten kunnen hergebruik worden. Wecycle verzorgt deze recycling. Op ruim 170 kinderboerderijen treft u een bak aan waar u de apparaten in achter kunt laten. wecycle.nl

Kleding donatie
Hebt u oude kleding die u niet meer draagt? Doneer het dan aan een goed doel zoals de kinderboerderij. Op  32 kinderboerderijen staat een verzamelbak. De gedoneerde kleding wordt deels gebruikt om nogmaals gedragen te worden, verwerkt tot poetslappen of isolatiemateriaal.

Meer weten hoe uw kinderboerderij mee kan doen als inleverlocatie of een aantrekkelijk inzamelmeubel (zie hieronder) voor op het terrein kan aanschaffen: info@kinderboerderijenactief.nl

@kiboActief