Inzamelcijfers Wecycle-kinderboerderijen 2014 bekend.

Wecycle ondersteunt de kinderboerderijen in Nederland en geeft vijf kinderboerderijen een extra financiële bijdrage voor hun inzet bij het inzamelen van afgedankte kleine elektrische apparaten. Het aantal kinderboerderijen dat samenwerkt met Wecycle is in 2014 gestegen naar 147. Wecycle heeft de drie boerderijen uitgekozen die de meeste kleine apparaten hebben ingezameld. Daarnaast worden twee kinderboerderijen beloond voor eigen initiatieven en inspanningen om de samenwerking bekend te maken bij de bezoekers.

De vijf winnende boerderijen zijn:

  • De Punt uit Zierikzee (1.900 apparaten)
  • De Dierenhof uit Ridderkerk (900 apparaten)
  • Landzigt uit Den Haag (825 apparaten)
  • ’t Weidje uit Wormer (bedacht inzamelactie met eieren van de boerderij voor inleveraars)
  • Canton uit Baarn (zorgde voor publiciteit in lokale media).

Steeds meer kinderboerderijen werken samen met Wecycle. In 2014 is het aantal met ruim 50 procent gestegen van 95 naar 147 kinderboerderijen. Het aantal ingezamelde apparaten groeide met 60 procent naar zo’n kleine 30.000.

Elke kinderboerderij kan inzamelpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als maatschappelijke sponsoring ontvangt de kinderboerderij van Wecycle een jaarlijkse bijdrage van €250,-. Dit bedrag kunnen de boerderijen besteden aan materialen voor de kinderboerderij. De vijf gekozen kinderboerderijen krijgen een extra beloning van €250,-.

Alle ingeleverde apparaten laat Wecycle meer dan 80 procent recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Meer informatie over inzamelen van kleine elektrische apparaten bij kinderboerderijen en een overzicht van alle deelnemende kinderboerderijen: wecycle.nl/kinderboerderij.


Overig nieuws

@kiboActief