Kinderzwerfboek-station

logo kzb

Op 222 Nederlandse kinderboerderijen tref je een Kinderzwerfboek/station aan. Je kan hier een kinderboek meenemen en natuurlijk ook weer achterlaten.
De kinderzwerfboek/stations hebben speciale stickers waardoor je jouw boek duidelijk zichtbaar uit zwerven kan sturen. Bij de adresgegevens van de kinderboerderijen is te zien of de kinderboerderij bij jou in de buurt een kinderzwerfboekstation is.

Achtergronden Kinderzwerfboek & Kinderboerderijen: Wat houdt Kinderzwerfboek in?
• Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp.  De missie van Kinderzwerfboek is om samen met samenwerkpartners zoveel mogelijk kinderen in Nederland aan het lezen te krijgen om hiermee het taalkundig inzicht van kinderen te vergroten en hen ook vooral te laten genieten van boeken. www.kinderzwerfboek.nl
• Zwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind en nooit gelezen of ongelezen in een kast mogen achterblijven. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, wachtkamers, winkels, treinen, bussen, etc. Op deze manier worden boeken spannend en wordt lezen gestimuleerd. Waarom Kinderzwerfboek op de Kinderboerderij?
• De kinderboerderij vergroot haar maatschappelijke functie door lezen te stimuleren.
• Kinderzwerfboek wil zichtbaar zijn op plekken waar kinderen komen.
• Aanwezigheid van een Kinderzwerfboekhoek of –station kan het aantal bezoekers vergroten van de Kinderboerderij.
• Beide organisaties zetten zich in voor educatie. Kinderboerderijen Actief verzorgt de contacten tussen Kinderzwerfboek en de individuele kinderboerderijen.

Bij de adressen op deze website is d.m.v. de aanwezigheid van het logo te zien of een kinderboerderij een ´kinderzwerfboekstation´ is

Meer weten over deelname? Stuur een email naar info@kinderboerderijenactief.nl

@kiboActief