Kinderzwerfboekdag op kinderboerderijen

Doe mee met de Nationale Kinderzwerfboekdag op 7 oktober! En breng een kinderboek naar Kinderzwerfboekstation op de kinderboerderij.

Op woensdag 7 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook Kinderboerderijen doen mee! Wij roepen kinderen op om op 7 oktober gelezen kinderboeken bij ons te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

Wat is een Kinderzwerfboek-station?
Een Kinderzwerfboek-station is een plek waar zwerfboeken zich thuis voelen. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk een Kinderzwerfboek-station. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers.

Breng een boek
De Kinderboekenweek start op 7 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roepen we kinderen op om op 7 oktober gelezen kinderboeken te brengen. Wie weet zien ze gelijk een leuk boek om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen!

Voor meer informatie en de adressen van Kinderzwerfboek-stations: www.kinderzwerfboek.nl

4 oktober 2015


Overig nieuws

@kiboActief