Lekkers uit de buurt! Samenwerking Boeregoed en kinderboerderij

BoereGoed gaat samenwerken met stadsboerderij de Balijhoeve.
De BuurtBoxen van het Westlandse initiatief BoereGoed zijn vanaf 25 januari ook af te halen bij stadsboerderij de Balijhoeve in Zoetermeer.

Boeregoed is een veelzijdig initiatief waarin meerdere doelstellingen samenkomen. Het project heeft een belangrijke sociale functie voor vrijwilligers en wil tevens gezonde voeding, verantwoorde teelt, duurzame ontwikkeling en innovatie onder de aandacht brengen. Dit levert mooie resultaten op en de inwoners van de regio kunnen daar nu – letterlijk – de vruchten van plukken. Door de samenwerking met de Balijhoeve is het de bedoeling dat ook de stadsboerderij mee kan werken aan dit mooie project, maar ook zelf profijt heeft van de samenwerking. Per afgehaalde BuurtBox zal er namelijk een vergoeding van € 1,= naar de stadsboerderij gaan. De combinatie van de stadsboerderij als afhaalpunt voor Boeregoed Buurtboxen is tot stand gekomen via de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen. De Balijhoeve is de eerste kinderboerderij die als afhaalpunt gaat functioneren en vervult hiermee een voortrekkersrol.

BoereGoed Buurtbox

De Boeregoed Buurtbox, vol verse groenten en fruit uit de regio, zijn er voor 4 à 5 personen en voor 2 à 3 personen, dus voor ieder wat wils. De box is te bestellen via een webshop en kan worden afgehaald bij detailhandelaren in de buurt (bijv. tuincentra, slagers, bakkers en poeliers en nu ook een kinderboerderij). De Buurtbox heeft inhoud met 2 à 3 groentenmaaltijden, rauwkost, fruit en wekelijks een andere ‘superfood’. De producten komen voornamelijk uit de Boeregoed kassen, maar ook van telers uit de buurt of biologische telers van verder. De keten van producent naar consument is kort en de consument weet waar zijn eten vandaan komt.


Overig nieuws

@kiboActief