Mensen maken … de kinderboerderij

Mensen zetten zich vrijwillig in voor de ander en de samenleving. Dat is op het gebied van sport en bewegen, gezondheid, analfabetisme, zorg of bijvoorbeeld natuur. Ons land wordt gemaakt door iedereen die er woont. Door de miljoenen mensen voor wie andere mensen helpen de normaalste zaak van de wereld is en die graag vrijwilligerswerk doen. Het geeft veel voldoening en brengt ons in contact met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. ‘Mensen maken Nederland’, is het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

Ook kinderboerderijen worden met vrijwillige inzet nog aantrekkelijker. In het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet maakt Kinderboerderijen Actief dit maandelijks zichtbaar door een verhaal te laten zien van vrijwillige inzet op een Nederlandse kinderboerderij.

6 januari > Koos – Gagelhoeve Den Haag
Op de Haagse stadsboerderij Gagelhoeve is vrijwilliger Koos al zo`n jaar of 5 actief. Dankzij zijn hulp hebben de stadsboerderijbeheerders regelmatig extra handen beschikbaar. Bezoekers van de Gagelhoeve kennen hem ook gezien zijn betrokkenheid bij het wel en wee op deze mooie plek in Den Haag. Omroep West zond een portret van Koos uit in de serie “Eerste Hulp bij Eenzaamheid” benieuwd naar zijn verhaal en de uitzending gemist? Kijk het terug

@kiboActief