Nieuwe Podcast aflevering: Dierenwelzijn kinderboerderijdieren onder controle

Een inkijkje in het werk van NVWA en LID inspecteurs

Iedere kinderboerderij heeft een uiteenlopend dierenbestand. Het houden en inzetten van dieren op een publiekstoegankelijke locatie brengt ook welzijnsverantwoordelijkheden met zich mee. De kaders zijn vastgelegd in wetten waaronder de wet ‘dieren’. Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) bezoeken kinderboerderijen om deze wetten en kaders te controleren en indien noodzakelijk op te treden.

In de podcast ‘dierenwelzijn onder controle’ gaat Hans in gesprek met NVWA inspecteur Annechien Pol over haar ervaringen met kinderboerderijmedewerkers en terugkerende aandachtspunten t.a.v. de dieren. Annechien heeft ook een aantal tips om onnodige fouten te voorkomen en beantwoord een paar vragen van kinderboerderijmedewerkers.

Met LID inspecteur Jan Smit spreekt Hans over de verschillen tussen controles door NVWA en LID. Jan geeft ook aan wat het fokken van t.b.v. verkoop of opvang van dieren op de kinderboerderij betekent voor bewezen kennis en kunde.

Samengevat: gesprekken die je kunnen helpen bij ‘de puntjes op de i zetten’ van het op orde hebben van het houden van dieren en een inkijkje geven in het veelzijdige werk van de inspecteurs van NVWA en LID.    

Beluister de podcast via spotify of klik hier

Beluister ook eerdere podcast afleveringen. Een overzicht tref je hier


Overig nieuws

@kiboActief