Prinses Beatrix klust op kinderboerderij

Op vrijdagochtend 15 maart, tijdens NLdoet, stak Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix haar handen uit de mouwen op Stadsboerderij Eilandsteede van stichting Utrecht Natuurlijk. Dat deed zij samen met een groep vrijwilligers van zorgorganisatie Reinaerde. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar voor de twintigste keer plaats.
 
Kort na aankomst op Stadsboerderij Eilandsteede in de Utrechtse wijk Transwijk ging de Prinses aan de slag met de verzorging van de dieren en het beitsen van de ezelstal. Daarnaast hielp ze mee met het voorzaaien voor de schooltuintjes waarmee kinderen in het voorjaar weer van start gaan. Schooltuinieren maakt een belangrijk deel uit van het rijke natuureducatieprogramma van Utrecht Natuurlijk. Jaarlijks eten honderden Utrechtse basisschoolleerlingen zelf verbouwde groenten uit de schooltuintjes van Utrecht Natuurlijk.
 
Als afsluiter van haar bezoek plantte de Prinses een boom van Meer Bomen Nu, afkomstig uit de allereerste Bomenhub in Utrecht, te vinden op de tuin van Stadsboerderij Eilandsteede.
 
Alle werkzaamheden verrichtte de Prinses samen met een groep van zo’n zeven vrijwilligers van zorgorganisatie Reinaerde. Stadsboerderij Eilandsteede, één van de in totaal elf stadsboerderijen en stadstuinen van Utrecht Natuurlijk, werkt al 13 jaar samen met Reinaerde, die werk en dagbesteding biedt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De vrijwilligers werken dagelijks met de medewerkers van Utrecht Natuurlijk aan een inclusief en duurzaam programma voor en met bezoekers. Dit gebeurt op het gebied van dierverzorging, groenverzorging en servicegerichte en recreatieve activiteiten.
 
NLdoet
Dit jaar vindt NLdoet plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Op ruim 6.800 plekken in Nederland kan iedereen op een laagdrempelige manier kennismaken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om iets voor een ander te betekenen

foto © Oranje Fonds – Patrick van Katwijk


Overig nieuws

@kiboActief