Wecycle en kinderboerderijen bereiken mijlpaal 50.000 apparaten

Inzameling stijgt voor vijfde jaar op rij

Het aantal afgedankte kleine elektrische apparaten dat Wecycle in 2017 via kinderboerderijen heeft ingezameld, is met 18 procent gestegen naar een record van 50.000. Er werken 170 kinderboerderijen samen met Wecycle, die vanuit een maatschappelijke sponsoring de boerderijen financieel ondersteunt. Wecycle organiseert in Nederland de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

“Sinds de start van onze samenwerking in 2013, hebben de kinderboerderijen zich ontwikkeld als makkelijk toegankelijk inleverpunt voor kleine apparaten,” zegt Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle. “En weer is de inzameling gestegen, fantastisch! Wij vinden het daarnaast erg belangrijk de boerderijen te ondersteunen vanuit de maatschappelijke functie die zij hebben in de wijk op het gebied van milieu-educatie en duurzaamheid.“

De inzameling van afgedankte kleine elektrische apparaten via de Wecycle-kinderboerderijen bereikt mijlpaal van 50.000 apparaten
Alle ingeleverde apparaten laat Wecycle recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.
Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor deze inzet ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks een sponsorbijdrage van €250,-. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

Bonus

Voor vier kinderboerderijen die de meeste apparaten inzamelden, was er naast de jaarlijkse bijdrage een bonus van €250,- :

  1. Zierikzee, Kinderboerderij De Punt: 4.175 apparaten
  2. Hoofddorp, Kinderboerderij De Boerenzwaluw: 2.775 apparaten
  3. Ridderkerk, Kinderboerderij De Dierenhof: 2.475 apparaten
  4. Maastricht, Kinderboerderij Daalhoeve: 2.025 apparaten.

22 januari 2018


Overig nieuws

@kiboActief