Kinderboerderijen Actief Toer

Juni: Kinderboerderijen Actief Toer maand. Dé speciale crowdfundingsmaand voor kinderboerderijen! 5e editie

Een kinderboerderij kan een verbindende functie hebben in een wijk. Jong en oud, arm of rijk komt er in contact met dieren. Mensen komen naar de kinderboerderij om te leren, zich te vermaken en sociaal bezig te zijn. Kinderboerderijen zijn meer dan leuk; ze zijn belangrijk.

De Kinderboerderijen Actief Toer is een initiatief van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen. Tijdens deze crowdfundingsactie proberen kinderboerderijen de hele actiemaand juni lang, hun eigen spaardoel te realiseren. Dat doen ze met hulp van bezoekers, omwonenden, bedrijven en iedereen die de kinderboerderij een warm hart toedraagt. Tijdens de Kinderboerderijen Actief Toer spaart iedere kinderboerderij om een specifieke wens in vervulling te laten gaan. Van een nieuw dak op de paardenstal, educatief wandbord, speelattributen op erf tot een caviavilla. Of dat zin heeft, zo’n crowdfundingmaand? In de vier voorgaande edities van de Kinderboerderijen Actief Toer hebben de kinderboerderijen bijna €150.000 opgehaald.Logo-Toer-Definitief

Nieuw in 2018: Kinderboerderijen Actief Run
Klik hier voor meer informatie

Geringe investering, hoog maatschappelijk rendement
Kinderboerderijen staan onder druk, onder andere door stijgende kosten en bezuinigingen. Kinderboerderijen hebben echter een belangrijke functie, en moeten worden behouden. Door extra activiteiten en fondsenwerving nemen kinderboerderijen daar hun verantwoordelijkheid in. Deze actiemaand is daar een voorbeeld van.

Supporters
Supporters zijn belangrijk. De Kinderboerderijen Actief Toer heeft de volgende supporters:


Aeres Training Centre Barneveld, opleidingscentrum voor de dierenbranche
Support: Bijdrage aan alle spaardoelen van de deelnemende kinderboerderijen+ promoten actie de sociale media en het eigen blad HVBV.

Treurniet Mengvoeders, diervoederleverancier
Support: Doneert een aantal zakken konijnenvoer aan deelnemende kinderboerderijen voor verkoop in kleine porties + promotie van de actiemaand

De deelnemers
Op dit moment start de inschrijving voor kinderboerderijen. Als kinderboerderijen zich aangemeld hebben verschijnt de naam, plaats en spaardoel hieronder. Vanaf half mei kan via de actie pagina op voorjebuurt.nl gedoneerd worden.

Deelnemers
Den Haag, Landzigt, Spaardoel:
Den Haag, Molenweide, Spaardoel:
Den Haag, Nijkamphoeve, Spaardoel:
Den Haag, Schildershoeve, Spaardoel:
Den Haag, `t Waaygat, Spaardoel: Speelkarretje
Leidschendam,
Rusthout, Spaardoel: nieuw Kippenhok
Naaldwijk,
SKIP, Spaardoel:
Noordwijkerhout,
Dierenhoeve, Spaardoel:
Rijswijk
, Het Akkertje, Spaardoel:
Utrecht, Gagelsteede, Spaardoel:
Zoetermeer, Balijhoeve, Spaardoel:

Volg de actuele informatie via twitter en facebook

Resultaten 2014 t/m 2017
September 2014 is deze actie voor de eerste keer georganiseerd. Klik hier voor meer informatie en resultaten 2014 2015 2016 en 2017 .

 

@kiboActief