Stichting Ondernemende Kinderboerderijen

 

 

 

“Groene Goudmijnen”

Kinderboerderijen kampen met de nodige uitdagingen, waaronder stijgende kosten, bezuinigingen en onderbezetting. Daar staat tegenover dat veel kinderboerderijen tientallen duizenden bezoeken op jaarbasis trekken en bijzondere groene locaties in woonkernen of steden zijn. Niet voor niets noemen wij ze wel ‘groene goudmijnen’. Die met de nodige aandacht en ondersteuning van nog grotere maatschappelijke betekenis kunnen zijn. Voor jong en oud, of zoals wij stellen: ‘voor kinderen van 0 tot 101’.
 
Doel Stichting
Stichting Ondernemende Kinderboerderijen heeft in samenwerking met de deelnemende kinderboerderijen projecten geïnitieerd die hen toekomstbestendiger moeten maken. Door hun missie en doelen te actualiseren, hun capaciteit te versterken en ze te ondersteunen bij het genereren van meer inkomsten.

Stichting Ondernemende Kinderboerderijen ondersteunt met hulp van Fonds 1818 in de regio Haaglanden, Leiden, Westland en Bollenstreek  door een impuls geven aan de positionering van kinderboerderijen als moderne en toekomstige ontmoetingsplaatsen en hen faciliteren bij het ontwikkelen van nieuw aanbod en nieuwe verdienmodellen. De afgelopen jaren zijn hiervoor diverse projecten gestart.

Meer info over:
– projecten
             – actueel: Kinderboerderijen Actief Toer
             – actueel: Bijenlandschap
             – afgesloten projecten > activiteiten t.b.v. ouderen

@kiboActief