Activiteiten

Datum Evenement
15 december 2017
16.00 - 20.30 uur uur
Sfeervolle Kerstmarkt
De Helderse Vallei - Den Helder

De Helderse Vallei, De Helderse Vallei 9 – 11 (ingang bij bij de parkeerplaats van het bos ‘Donkere Duinen’) Den Helder

www.deheldersevallei.nl

0223-612555

De kinderboerderij en het bezoekerscentrum zijn van dinsdag tot en met zondag dagelijks van 10.00 tot 16.30 uur geopend. Op maandag zijn de kinderboerderij en het bezoekerscentrum gesloten. In de zomermaanden, van 1 mei tot en met 30 september, blijft de kinderboerderij een half uur langer open tot 17.00 uur. In schoolvakanties van de regio Noord zijn het bezoekerscentrum en de kinderboerderij ook op maandag geopend. De Kinderboerderij is op beide Kerstdagen en Nieuwjaarsdag gesloten.

Zo langzamerhand naderen we het einde van het jaar. Buiten is het vroeg donker, dus binnen gaan de lichtjes weer gezellig aan. De natuur trekt zich terug in de stille periode van de winter. Dat betekent dat er ook weer diverse feesten aan komen.

Wilt u graag ín de natuur in de stemming komen voor de feestdagen? Kom dan naar de jaarlijkse sfeervolle Kerstmarkt bij De Helderse Vallei. Er is van alles te zien, te horen en te proeven. Beleef het mee op vrijdag 15 december. Tussen 16.00 en 20.30 uur is iedereen van harte welkom.

Op de knusse kerstmarkt zijn voornamelijk pure, biologische, recycle, fair trade en goede doelenproducten op de kramen te vinden. Het aanbod loopt van biologische kaas en groente tot natuurlijke kerststukken en ambachtelijke houten producten. Er kan dus zowel inspiratie opgedaan worden voor een duurzaam kerstdiner als unieke en bijzondere kerstcadeautjes gekocht worden. Er zijn diverse lekkere hapjes en bezoekers kunnen zelf een kerstbroodje bakken boven het gezellige vuur, terwijl er geluisterd wordt naar live kerstmuziek. Geniet onder het genot van een beker warme chocolademelk van optredens van Mellow men, Triade Popkoor Dicht bij C en het Muziekkorps Den Helder.

Naast de verkoop van producten is er ook van alles te zien en te doen. Zo kan er gekeken worden hoe wol gesponnen wordt voor een lekkere warme kersttrui. Wie wil, mag ook zelf even plaatsnemen achter het spinnenwiel. Natuurlijk ontbreekt ook de levende kerststal niet, waar Jozef en Maria met de schapen en de ezel de bezoekers begroeten. Kinderen mogen zich in kerstsfeer laten schminken, een bijzondere natuurlijke kerstversiering maken of een rondje op de paarden rijden. De Kerstman komt langs en iedereen kan zijn persoonlijke kerstwens in de kerstboom van De Helderse Vallei hangen.

Het volledige programma van de Kerstmarkt is vanaf eind november te vinden op www.deheldersevallei.nl/nieuws. Beleef het mee! De Helderse Vallei is te vinden bij de Donkere Duinen in Den Helder. De toegang tot de kerstmarkt is gratis, voor sommige activiteiten wordt een vergoeding gevraagd.

16 december 2017
16.00 - uur
Mini- kaarsjesmiddag op de kinderboerderij voor iedereen
De Goudse Hofsteden - Gouda

De Goudse Hofsteden, Bloemendaalseweg 34a Gouda

www.kinderboerderijgouda.nl

0182-514219

1 oktober – 31 maart: Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.30 uur 1 april – 30 september: Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur Iedere maandag gesloten (behalve tijdens schoolvakanties in regio midden) De kinderboerderij is op de volgende feestdagen gesloten: Nieuwjaarsdag en Eerste Kerstdag.

Op zaterdag  16 december wordt mini-kaarsjesmiddag georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden.

Om 16.00 uur starten we gezamenlijk in “De Deel” met een kopje koffie/thee of glaasje ranja.  Aansluitend  gaan kinderen  (voor de vogels eetbare) kerstversiering maken  en deze ophangen in de grote kerstboom buiten. Kinderen maken zelf ook een lichtje en nemen deze mee naar huis. Voor ouderen is er een gezellige koffiehoek waar  kerststukjes gemaakt kunnen worden voor thuis. Om 17.00 uur gaan we lichtjes in de kerstboom ontsteken en zingen we gezellige kerstliedjes. Ook zal het kerstverhaal worden verteld. Na afloop sluiten we gezellig af met een kop warme chocolademelk of kom erwtensoep.

Wanneer de bezoekers naar huis gaan krijgen ze een klein presentje mee.

Deelname kost € 4.25

Aanmeldingen graag  tot en met 16 december via sandra@kinderboerderijgouda.nl of telefonisch: 0182-514219.

17 december 2017
11.00 - 16.00 uur uur
Waskaarsen gieten
Landzigt - Den Haag

Landzigt, Aristoteleslaan 143 Den Haag

www.denhaag.nl/stadsboerderijen

070-4447595

dinsdag t/m zondag van 9.00 - 17.00 uur. Koningsdag, kerstdagen en nieuwjaarsdag gesloten. Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag geopend.

Op zondag 17 december kun je kaarsen gieten van echte bijenwas. De imkers (bijenhouders) van Landzigt zijn er om dit samen met jou te doen en om al jullie vragen te beantwoorden over bijen en waar de bijenwas vandaan komt.  Je kan waskaarsen gieten in allerlei vormen en maten; bijvoorbeeld dierenfiguren of een klassieke vorm met bijenthema.
Kosten €1,80 per 100 gram (je betaald per gegoten gewicht).
Deelname vanaf 6 jaar. Als er veel deelnemers zijn kan het zijn dat je soms even moet wachten.

20 december 2017
9.30 - 11.30 uur uur
Mamacafé Leidschenveen
Landzigt - Den Haag

Landzigt, Aristoteleslaan 143 Den Haag

www.denhaag.nl/stadsboerderijen

070-4447595

dinsdag t/m zondag van 9.00 - 17.00 uur. Koningsdag, kerstdagen en nieuwjaarsdag gesloten. Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag geopend.

Iedere laatste woensdag van de maand vindt er op Stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen een Mamacafé plaats. Een leuk moment voor vaders, moeders, opa’s of oma’s, met (klein)kinderen van  0 tot 4 jaar, om samen met hun kind(eren) aan te schuiven en elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. Tijdens de bijeenkomsten wordt er regelmatig aandacht besteed aan thema’s waar iedere ouder mee te maken krijgt.
Voor de kinderen is er ruimte om te spelen en om bij de dieren te kijken samen met de gastvrouwen. Uiteraard zal er ook voor de kinderen wat te drinken klaar staan. Het Mamacafé is een samenwerking tussen Stadsboerderij Landzigt en het Centrum Jeugd en Gezin Leidschenveen

20 december 2017
13.30 - 15.30 uur uur
Kerstknutsel
Papenhoeve - Papendrecht

Papenhoeve, Admiraal de Ruyterweg 1A Papendrecht

www.kinderboerderijpapenhoeve.nl

078 – 6156042

dagelijks van 10.00 uur – 16.30 uur

Wij gaan weer knutselen op Kinderboerderij de Papenhoeve.

Ditmaal gaan we klein kerstboompje knutselen. Woensdagmiddag 20 december tussen 13.30 tot 15.30 gaan we weer aan de slag. De kosten bedragen €0,50 voor het knutselen en dit is inclusief een glas limonade.

24 februari 2018
11.00 - 13.00 uur
Repareer Café
Op den Dijk - Den Haag

Op den Dijk, Bovendijk 141-143 Den Haag

www.denhaag.nl/stadsboerderijen

070-3965991

dinsdag t/m zondag van 9.00 - 17.00 uur. Koningsdag, kerstdagen en nieuwjaarsdag gesloten. Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag geopend.

Op stadsboerderij Op den Dijk wordt eens per 8 weken wordt het Repareer Café georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers.

Tijdens het Repareer Café zullen reparateurs zich weer met plezier en geduld over de meest uiteenlopende kapotte items buigen, hierin bijgestaan door de eigenaars die zo ook het een en ander opsteken en de volgende keer wellicht het Repareer Café helemaal niet meer nodig hebben voor het succesvol uitvoeren van een reparatie.

Reparatie (succes niet gegarandeerd) is gratis maar eventuele materiaalkosten moeten wel worden betaald. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de eigenaar.
Om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen.

10 maart 2018
9.00 - 16.30 uur uur
NL Doet, Peuterspeelplek aanleggen
`t Molentje - Heemstede

`t Molentje, Groenendaal 1 Heemstede

www.kinderboerderijheemstede.nl

023-5289462

dagelijks van 10.00 - 16.30 uur

Zin om te helpen bij deze klus? aanmelden kan via https://www.nldoet.nl/klus/28966

14 maart 2018
9.00 - 17.00 uur uur
afvalbioscoop
Landzigt - Den Haag

Landzigt, Aristoteleslaan 143 Den Haag

www.denhaag.nl/stadsboerderijen

070-4447595

dinsdag t/m zondag van 9.00 - 17.00 uur. Koningsdag, kerstdagen en nieuwjaarsdag gesloten. Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag geopend.

Steeds meer Hagenaars scheiden hun afval maar twijfelen nog wel eens of ze het goed doen. Hoort een chipszakje nou wel of niet bij het plasticafval en wat moet ik doen met frituurvet? Na een bezoek aan de Afval ‘bioscoop’ weet u het antwoord. De films over afval scheiden zijn in 2018 te zien op een aantal stadsboerderijen.

Dagelijks produceren Hagenaars zo’n 600 ton afval. Dat is ruim een kilo per persoon per dag. In dat afval zitten waardevolle grondstoffen die geschikt zijn voor hergebruik. Daarover komt u alles te weten in de Afval ‘bioscoop’ .

De Afval ‘bioscoop’

De Afval ‘bioscoop’ is opgebouwd uit afvalcontainers (kliko’s) waarop filmpjes worden vertoond van ‘Johan gaat scheiden’. De filmpjes geven antwoord op vragen zoals wat gebeurt er met gescheiden afval en wat mag wel en niet in de bak. Johan Overdevest – de hoofdrolspeler – volgt elke lading afval persoonlijk en gaat in op het misverstand dat afval uiteindelijk toch allemaal bij elkaar terechtkomt. De filmreeks werd eerder uitgezonden door Omroep West.

Tour door Den Haag

De Afval ‘bioscoop’ staat eerst in de Centrale Bibliotheek en maakt daarna een tour langs een aantal filialen. Kijk in het overzicht wanneer de bioscoop bij u in de buurt is.

14 – 27 maart, stadsboerderij Op den Dijk, Bovendijk 141-143 (Wateringse Veld)
14 – 27 maart, Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)
9 – 22 mei, stadsboerderij Molenweide, Stuwstraat 31 (Laak)
18  – 31 juli, stadsboerderij Schildershoeve, Teniersplantsoen 83 (Centrum)

https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/nieuws/bezoek-de-afval-bioscoop-en-leer-alles-over-gescheiden-afval-.htm

14 maart 2018
9.00 - 17.00 uur uur
afvalbioscoop
Op den Dijk - Den Haag

Op den Dijk, Bovendijk 141-143 Den Haag

www.denhaag.nl/stadsboerderijen

070-3965991

dinsdag t/m zondag van 9.00 - 17.00 uur. Koningsdag, kerstdagen en nieuwjaarsdag gesloten. Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag geopend.

Steeds meer Hagenaars scheiden hun afval maar twijfelen nog wel eens of ze het goed doen. Hoort een chipszakje nou wel of niet bij het plasticafval en wat moet ik doen met frituurvet? Na een bezoek aan de Afval ‘bioscoop’ weet u het antwoord. De films over afval scheiden zijn in 2018 te zien op een aantal stadsboerderijen.

Dagelijks produceren Hagenaars zo’n 600 ton afval. Dat is ruim een kilo per persoon per dag. In dat afval zitten waardevolle grondstoffen die geschikt zijn voor hergebruik. Daarover komt u alles te weten in de Afval ‘bioscoop’ .

De Afval ‘bioscoop’

De Afval ‘bioscoop’ is opgebouwd uit afvalcontainers (kliko’s) waarop filmpjes worden vertoond van ‘Johan gaat scheiden’. De filmpjes geven antwoord op vragen zoals wat gebeurt er met gescheiden afval en wat mag wel en niet in de bak. Johan Overdevest – de hoofdrolspeler – volgt elke lading afval persoonlijk en gaat in op het misverstand dat afval uiteindelijk toch allemaal bij elkaar terechtkomt. De filmreeks werd eerder uitgezonden door Omroep West.

Tour door Den Haag

De Afval ‘bioscoop’ staat eerst in de Centrale Bibliotheek en maakt daarna een tour langs een aantal filialen. Kijk in het overzicht wanneer de bioscoop bij u in de buurt is.

14 – 27 maart, stadsboerderij Op den Dijk, Bovendijk 141-143 (Wateringse Veld)
14 – 27 maart, Stadsboerderij Landzigt, Aristoteleslaan 143 (Leidschenveen)
9 – 22 mei, stadsboerderij Molenweide, Stuwstraat 31 (Laak)
18  – 31 juli, stadsboerderij Schildershoeve, Teniersplantsoen 83 (Centrum)

https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/nieuws/bezoek-de-afval-bioscoop-en-leer-alles-over-gescheiden-afval-.htm

21 april 2018
11.00 - 13.00 uur
Repareer Café
Op den Dijk - Den Haag

Op den Dijk, Bovendijk 141-143 Den Haag

www.denhaag.nl/stadsboerderijen

070-3965991

dinsdag t/m zondag van 9.00 - 17.00 uur. Koningsdag, kerstdagen en nieuwjaarsdag gesloten. Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag geopend.

Op stadsboerderij Op den Dijk wordt eens per 8 weken wordt het Repareer Café georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers.

Tijdens het Repareer Café zullen reparateurs zich weer met plezier en geduld over de meest uiteenlopende kapotte items buigen, hierin bijgestaan door de eigenaars die zo ook het een en ander opsteken en de volgende keer wellicht het Repareer Café helemaal niet meer nodig hebben voor het succesvol uitvoeren van een reparatie.

Reparatie (succes niet gegarandeerd) is gratis maar eventuele materiaalkosten moeten wel worden betaald. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de eigenaar.
Om teleurstelling, en onnodig gesleep en gesjouw met (zware) spullen, te voorkomen herinneren we bezoekers er bij deze nog eens aan dat zij slechts één product per categorie (elektra, textiel, overig) ter reparatie kunnen aanbieden. Alleen dan kunnen wij zoveel mogelijk verschillende mensen helpen. Bezoekers dienen er desalniettemin wel rekening mee te houden dat zij niet meteen aan de beurt zullen zijn en dat we bij grote drukte soms genoodzaakt zijn de inschrijving eerder te stoppen.

@kiboActief