Crowdfundingsmaand van start

Dit jaar doen 24 kinderboerderijen mee aan de 6e editie Kinderboerderijen Actief Toer. Dé speciale crowdfundingmaand voor kinderboerderijen.

De kinderboerderij is een plek waar je een unieke ontmoeting kan hebben met boerderijdieren. Een belevenis dicht bij huis en voor herhaling vatbaar.
Tijdens de Kinderboerderijen Actief Toer spaart iedere kinderboerderij voor een eigen spaardoel.

Doe een donatie
Op de kinderboerderijen kan je tijdens bezoek of activiteiten een donatie doen. Dit jaar wordt het doen van donaties nog makkelijker gemaakt. Door het scannen van een qr code of een sms (sms GEIT naar 4004) kan eenvoudig en veilig een donatie gedaan worden. Alle deelnemende kinderboerderijen hopen voor 1 juli hun spaardoel gerealiseerd te hebben.

Volop acties en activiteiten voor spaardoelen
Tijdens de actiemaand is er van alles te doen op de deelnemende kinderboerderijen. Lekkere pannenkoeken bakken en eten voor het goede doel, een schaapscheerfeest en kleine activiteiten zoals voorlezen tussen de dieren. Heel veel kinderboerderijen hebben een ‘KinderzwerfboekStation’ waar bezoekertjes boekjes uit mee kunnen nemen, lezen en ook weer (andere) boekjes in terug kunnen zetten. Tijdens de actiemaand zijn er heel veel momenten waarop uit een speciaal voorleesboek voorgelezen.
3 kinderboerderijen organiseren de Kinderboerderijen Actief Run, een leuke sponsorloop op het terrein van de kinderboerderij.

Speciaal Vaderdagontbijt
Picnic is supporter van het vaderdagontbijt op 16 juni op 5 deelnemende kinderboerderijen: Brinkhorst (Amersfoort), Parkhoeve Breda-Noord (Breda), Tanthof (Delft), Landzigt (Den Haag), Gagelsteede (Utrecht). Picnic zorgt voor het ontbijt en met een springkussen voor de ochtendgymnastiek voor de kleintjes. Aanmelden verplicht bij de kinderboerderij. Deelnameprijs €3 kinderen t/m 5 jaar, €5 voor kinderen ouder dan 5 jaar en volwassenen. Opbrengst voor spaardoel kinderboerderij. Er is een beperkt aantal plaatsen!

Supporters
Een groot aantal supporters ondersteunende de kinderboerderijen tijdens deze actiemaand bij het behalen van de spaardoelen: Kinderzwerfboek, Fonds 1818, Marne Drukkers, Jantje Beton, Boerenvee en Tilpellets.

Opbrengsten afgelopen jaren en doelbedrag 2019
Tijdens de vorige 5 edities hebben de kinderboerderijen dankzij de bezoekers via de Kinderboerderijen Actief Toer totaal bijna €200.000 binnengehaald om wensen in vervulling kunnen laten gaan.

Om alle spaardoelen op de 24 deelnemende kinderboerderijen te realiseren is dit jaar ruim €25.000 nodig. Meer informatie en actuele donatiestand www.kinderboerderijenactief.nl/actief-toer
Stand donaties t/m 6 juni: €406
De Kinderboerderijen Actief Toer is een initiatief van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen.


Overig nieuws

@kiboActief