Dierendok, met zorg rookvrij

Alle 17 kinderboerderijen in Amsterdam zijn sinds 8 september officieel rookvrij. Kinderboerderij Dierendok in Amsterdam Noord sloot als laatste het symbolische hek. Op 8 september werd het rookvrije hek heropend door Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk samen met zorgcliënt Richard en beheerder Femke Andrew-Draaijers.

Rookvrije generatie

Roken in het vliegtuig, voor de klas of in het ziekenhuis: het is in Nederland inmiddels verleden tijd en ook bijna niet meer voor te stellen. Maar rookvrije zones op plekken waar ook veel kinderen komen zijn nog niet vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld op kinderboerderijen. “Rookvrij” moet de norm worden, zodat alle kinderen rookvrij kunnen spelen in de stad. Hier leveren de kinderboerderijen een belangrijke bijdrage aan. Samen zijn we op weg naar een rookvrije generatie.

Extra uitdaging

De stap naar een rookvrij Dierendok was een lastige in vergelijking met andere kinderboerderijen in Amsterdam. Dat komt, omdat zorgcliënten zich op Dierendok onder begeleiding inzetten voor de boerderij. Voor deze zorgcliënten zijn gewoontes en structuur vaak extra belangrijk. Zoals roken bij stressvolle momenten. En gewoontes doorbreken is altijd moeilijk. Een rookvrij Dierendok vraagt veel van hen en daarom is dit een hele prestatie.

Meer informatie over rookvrije kinderboerderijen vind je hier

Meer informatie over Rookvrij Dierendok:
Alle kinderboerderijen Amsterdam Rookvrij
Bericht Rookvrije Generatie Linkedin


Overig nieuws

@kiboActief