Kinderboerderij voor alle leeftijden

Kinderboerderijen vormen een belangrijke ontmoetingsplek en vervullen daarmee een belangrijke sociale functie in wijk, dorp of stad. Kinderboerderijen zijn laagdrempelig en vaak een groene oase van rust, een ontmoetingsplek voor jong en oud! Kinderboerderijen willen de ontmoetingen van ouderen onderling en met andere groepen stimuleren.

Ook dit jaar organiseren kinderboerderijen weer een aantal activiteiten speciaal voor ouderen.
Klik hier voor een overzicht.

De afgelopen jaren hebben diverse kinderboerderijen in het werkgebied van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen (SOK) speciale activiteiten voor ouderen georganiseerd.  Heel vaak gebeurd dat met andere (lokale) organisaties. Toch is er nog een stimulans nodig om ouderen activiteiten echt ingebed te krijgen in het standaard aanbod van kinderboerderijen.
Iedere kinderboerderij in het werkgebied van SOK kan ook in 2018 één keer een bijdrage ontvangen voor een ouderenactiviteit. Het moment van organiseren is aan de individuele kinderboerderij om te bepalen. De bijdrage is €75 (naar eigen inzicht te gebruiken voor: versnaperingen; een extra attentie; eventueel bijdrage in te maken vervoerskosten ouderen etc).

 


Overig nieuws

@kiboActief