Nieuws

NIEUW – Kinderboerderijen Podcast

Op 7 mei om 12 uur verschijnt de eerste Kinderboerderijen Actief Podcast online. Doelgroep medewerkers en betrokkenen bij kinderboerderijenwerk.

Meer informatie of
Direct beluisteren

Resultaat 2020: ruim 45.000 afgedankte apparaten ingezameld

Milieubewuste inwoners helpen kinderboerderijen aan Wecycle-bonus

Ruim 170 kinderboerderijen in Nederland zijn inleverpunt voor kleine apparaten. Zij ontvangen deze week een Wecycle-recyclecertificaat. De top 5 inzamelaars krijgen bovendien een bonus van 250,-. Hetzelfde bedrag wordt ook gegeven aan een kinderboerderij die zich via acties opvallend heeft ingezet. De kinderboerderijen worden gesteund vanuit een maatschappelijke sponsoring. Dit levert bewustwording over e-waste op bij veel kinderen en hun ouders. Jong geleerd is oud gedaan.

Ondanks alle uitdagingen zijn er vorig jaar bij kinderboerderijen in totaal ruim 45.000 afgedankte apparaten ingezameld. De samenwerking kinderboerderijen is succesvol en veelzijdig, het is heel praktisch, een e-waste inleverpunt in de buurt maar kinderboerderijen hebben ook een educatief karakter, hier leren kinderen over de natuur en het milieu en recyclen hoort daarbij. De ingeleverde apparaten worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor de inzet ontvangt de kinderboerderij  jaarlijks een Wecycle sponsorbijdrage van €250,-. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

Top 5

Kinderboerderij De Boerenzwaluw    Hoofddorp
Kinderboerderij Daalhoeve    Maastricht
Stadsboerderij de Punt    Zierikzee
Kinderboerderij Feltsigt    Bekveld
Stadsboerderij Waaygat  Den Haag


Over Stichting OPEN en Wecycle
Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Dit doen we samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren we campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren.Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van onze 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.

Meer info over inleverpunten op kinderboerderijen, klik hier

Kinderboederijen stembureau #TK2021

Kinderboerderij als stembureau, ook  in Coronatijd

Een moderne kinderboerderij is actief en ondernemend en staat midden in de maatschappij.
Kinderboerderijen als stembureau is dan een goed idee: makkelijk bereikbaar en aantrekkelijk voor bezoekers om tijdens een bezoek ook even te stemmen. Al is het deze keer wel een grotere uitdaging: Ook het stembureau moet corona proof zijn.
Zo zijn kinderboerderijen een klein onderdeeltje van het democratische proces.

Kinderboerderijen die stembureau zijn tijdens Tweede Kamer verkiezingen 2021

Stembureau op `t Waaygat Scheveningen

Een moderne kinderboerderij is actief en ondernemend onderdeel van de maatschappij en omgevingsbewust. Gastvrij en gericht op verschillende doelgroepen maakt een kinderboerderij verbindingen met uiteenlopende organisaties en weet een breed scala van (actuele) thema`s te vertalen naar hele praktische activiteiten en voorbeelden.

Kinderboerderij als stembureau, maar sta je niet in dit lijstje? Stuur een mail naar info@kinderboerderijenactief.nl

@kiboActief