Nieuws

Kinderboerderij als stembureau

Podcast “stemming op de kinderboerderij” – de kinderboerderij als stembureau

Op 16 maart 2022 worden gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In een aantal steden kan je ook je stem uitbrengen op een stembureau dat gevestigd is op een kinderboerderij. In deze podcast aflevering enkele ervaringen van kinderboerderijen zoals  Marjan Vegt van kinderboerderij #Wassenaar en Gitta Bessem van Kinderboerderij de Werf #Amsterdam. Frank Speel – oud politicus en deskundige op het gebied van lokale democratie- vertelt hoe het democratisch proces heel goed gecombineerd kan worden met de kinderboerderij.

De podcast is te beluisteren via Spotify en de website

Een overzicht van kinderboerderij die een stembureaufunctie is te vinden op www.kinderboerderijenactief.nl/stembureau

Uitgebloeide bollen en een fleurig ommetje

U kent het vast wel: zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel.
Zo komt het voorjaar al een beetje in huis! Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien? Dat is zonde, want deze bollen zijn vaak goed te recyclen.
Ook dit jaar worden kinderboerderijen weer blij van deze uitgebloeide bollen. Op een groot aantal kinderboerderijen kunnen de uitgebloeide bollen (liefst zonder aarde) in een speciale bak of mand gedaan worden.

Meer informatie over deelnemende kinderboerderijen klik hier

Meer informatie over de betekenis van kinderboerderijen voor de Nationale Bijenstrategie klik hier

12 januari 2022

Kinderboerderijen zorgen voor fleurigheid

Een beetje fleurigheid in je omgeving doet iedereen goed.
Bijna 50 kinderboerderijen zorgen er voor dat de omgeving van deze laagdrempelige ontmoetingsplek in de buurt volgend voorjaar er iets fleuriger uitziet. Van januari tot april 2022 stimuleren zij dat mensen uitgebloeide bloembollen tijdens een bezoek of ommetje ingeleverd worden bij de boerderij.  
De ingeleverde bloembollen worden met kinderen herplant op of rond het terrein van de kinderboerderij zodat dat iedereen kan genieten van de kleurenpracht.


Onings Holland Flowerbulbs uit Poeldijk stimuleert dit aantrekkelijke initiatief door een kleurig assortiment bloembollen beschikbaar te stellen aan de deelnemende kinderboerderijen.
Als start van deze actie zijn de eerste bloembollen geplant bij de kinderboerderij in Poeldijk.

De actie
Klik hier voor meer informatie over de actie en deelnemers

Foto: Aangeboden bloembollen worden geplant bij Kinderboerderij Poeldijk door v.l.n.r. Sjoerd Onings (Onings Holland Flowerbulbs), vrijwilliger kinderboerderij en Sandra (beheerder Kinderboerderij Poeldijk

@kiboActief