Nieuws

Voorleesboekjes ‘Koetjeboeh’

Voorlezen is leuk en ook goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Via kinderboerderijen is een serie voorleesboekjes over de belevenissen van ‘Koetjeboeh’ te koop.
deze boekjes zijn getekend door Bas van Es. Hij en zijn vrouw Billy hebben leuke verhaaltjes geschreven. Een korte introductie door Bas zelf: ‘Ik werd op een gegeven moment gevraagd een tekening te maken voor een melk producent waar een koe in voor moest komen. Toen de tekening klaar was vond mijn vrouw deze zo leuk dat ze opperde dat deze koe wel wat kon zijn voor een kinderboekje . Na veel gepraat aan de keukentafel ontstond het idee een boekje te maken voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar. Mijn vrouw ( Billy) heeft al de teksten gemaakt in rijmvorm met daarbij af en toe een kwinkslag voor de voorlezer. Toen het eerste boekje ( Koetjeboeh zoekt boer) zo goed als klaar was zei mijn vrouw dat we er best een serie van zouden kunnen maken waar onze vakantie ervaringen in het buitenland een rol zo’.

De boekjes hebben een dikke kaft en stevig papier zodat bij veel lezen de boekjes ook goed er uit blijven zien. De volgende titels zijn beschikbaar: – Koetjeboeh zoekt boer – Koetjeboeh naar Italië – Koetjeboeh naar Engeland – Koetjeboeh naar Zwitserland

De Koetjeboeh boekjes zijn te koop bij:
Breda – Boerderij Wolfslaar

Kinderboerderijen die Koetjeboeh boekjes willen verkopen kunnen een email sturen naar info@kinderboerderijenactief.nl

Kinderboerderij voor alle leeftijden

Kinderboerderijen vormen een belangrijke ontmoetingsplek en vervullen daarmee een belangrijke sociale functie in wijk, dorp of stad. Kinderboerderijen zijn laagdrempelig en vaak een groene oase van rust, een ontmoetingsplek voor jong en oud! Kinderboerderijen willen de ontmoetingen van ouderen onderling en met andere groepen stimuleren.

Ook dit jaar organiseren kinderboerderijen weer een aantal activiteiten speciaal voor ouderen.
Klik hier voor een overzicht.

De afgelopen jaren hebben diverse kinderboerderijen in het werkgebied van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen (SOK) speciale activiteiten voor ouderen georganiseerd.  Heel vaak gebeurd dat met andere (lokale) organisaties. Toch is er nog een stimulans nodig om ouderen activiteiten echt ingebed te krijgen in het standaard aanbod van kinderboerderijen.
Iedere kinderboerderij in het werkgebied van SOK kan ook in 2018 één keer een bijdrage ontvangen voor een ouderenactiviteit. Het moment van organiseren is aan de individuele kinderboerderij om te bepalen. De bijdrage is €75 (naar eigen inzicht te gebruiken voor: versnaperingen; een extra attentie; eventueel bijdrage in te maken vervoerskosten ouderen etc).

 

Defotoprinter.nl actie voor kinderboerderijen

defotoprinter.nl komt in actie voor de kinderboerderij
Bij het bestellen van je favoriete foto krijg je 5% korting bij www.defotoprinter.nl en steun je jouw kinderboerderij!
Defotoprinter.nl doneert dan namelijk het kortingsbedrag aan de kinderboerderij.

Dusss… Mooie foto gemaakt? Bestel deze lekker groot of op een bijzonder materiaal naar keuze op de website van Defotoprinter.nl. Gebruik de speciale kortingscode en samen steunen we jouw kinderboerderij!

De volgende kinderboerderijen doen mee aan deze actie (vraag hen naar de kortingscode):

Apeldoorn       De Maten
Breda              
Parkhoeve Breda Noord
Den Haag         Gagelhoeve, Herweijerhoeve, Kakelhof, Landzigt, Op den Dijk, Reigershof, Schildershoeve, Waaygat en Woelige Stal
Naaldwijk         SKIP
Rijswijk           Het Akkertje
Tilburg            `t Valleike
Utrecht             Gagelsteede

@kiboActief