Nieuws

Nieuwe Podcast aflevering – Waarom krijgen dieren wel appels en kinderen niet?

Waarom krijgen dieren wel appels en kinderen niet?

De kinderboerderij is een ontmoetingsplek in de buurt waar jong en oud graag komt. Het is natuurlijk mooi als er een gezond aanbod aan voedingsmiddelen is voor bezoekers. Wat is gezond(er)? Hoe kan je jouw aanbod aanpassen? Wie kan mij hierbij helpen?

In de podcast ‘Waarom krijgen dieren wel appels en kinderen niet?’ vertelt JOGG-Teamfit coach Irene Walk hoe JOGG-Teamfit bij kan dragen aan het stap voor stap gezonder maken van het voedingsaanbod in een kinderboerderij.

Natuurlijk is het belangrijk om ervaringen te horen van kinderboerderijen die hier al mee aan de slag zijn. Beheerder Danielle Walraven van `t Bundertje in Veghel deelt haar ervaringen met het behalen van één van de topprestatiebadges van JOGG-Teamfit.

Ciska te Boekhorst van kinderboerderij de Boerenzwaluw in Hoofddorp is net begonnen met de werkwijze en geeft een inkijkje in hoe ze de zorgcliënten op haar boerderij betrekt bij het proces.
Op kinderboerderij Elzenhoek in Oss ligt de gezondere optie al ruim een jaar in de schappen. Coördinator Talitha Visser deelt een aantal reacties van bezoekers op die verandering. Stimulans van deze gezonde aanpak is logisch voor Avinash Krishnasing, bestuurslid van de vSKBN, in de podcast legt hij uit waarom.

Meer informatie over JOGG-Teamfit op de kinderboerderij vind je hier: www.jogg-teamfit.nl/buurt

Stembureau voor PS en waterschap

10 kinderboerderijen zijn aankomende woensdag stembureau tijdens de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Laagdrempelig en een aantrekkelijke locatie voor het uitbrengen van je stem. Een overzicht van de kinderboerderijen die stembureau zijn vind je op www.kinderboerderijenactief.nl/stembureau/

Dumping en afstandsdieren

Er is geen exact beeld hoeveel dieren er gedumpt worden bij kinderboerderijen of hoe vaak er verzoeken komen om dieren op te nemen. Dat het gebeurd is een feit, maar echte feiten ontbreken.

Dierenlot en KinderboerderijenActief proberen samen met 34 kinderboerderijen feiten in beeld te brengen. Klik hier voor meer info

@kiboActief