Nieuws

Kinderboerderijen zorgen voor fleurigheid

Een beetje fleurigheid in je omgeving doet iedereen goed.
Bijna 50 kinderboerderijen zorgen er voor dat de omgeving van deze laagdrempelige ontmoetingsplek in de buurt volgend voorjaar er iets fleuriger uitziet. Van januari tot april 2022 stimuleren zij dat mensen uitgebloeide bloembollen tijdens een bezoek of ommetje ingeleverd worden bij de boerderij.  
De ingeleverde bloembollen worden met kinderen herplant op of rond het terrein van de kinderboerderij zodat dat iedereen kan genieten van de kleurenpracht.


Onings Holland Flowerbulbs uit Poeldijk stimuleert dit aantrekkelijke initiatief door een kleurig assortiment bloembollen beschikbaar te stellen aan de deelnemende kinderboerderijen.
Als start van deze actie zijn de eerste bloembollen geplant bij de kinderboerderij in Poeldijk.

De actie
Klik hier voor meer informatie over de actie en deelnemers

Foto: Aangeboden bloembollen worden geplant bij Kinderboerderij Poeldijk door v.l.n.r. Sjoerd Onings (Onings Holland Flowerbulbs), vrijwilliger kinderboerderij en Sandra (beheerder Kinderboerderij Poeldijk

Voor straf naar de kinderboerderij

Kinderboerderijen belangrijk voor uitvoeren taakstraf jongeren

Kinderboerderijen Actief heeft een podcast gemaakt over deze nuttige rol.
In deze podcast vertellen Els  en Edwin, coördinatoren taakstraffen bij de Raad voor de Kinderbescherming, over de stappen die genomen worden om een passende plek te vinden voor een jongere die een taakstraf heeft gekregen. Wat betekent dit, welke verantwoordelijkheden horen bij het bieden van een plek, en de behoefte van de Raad voor de Kinderbescherming om meer plekken te vinden waar jongeren hun taakstraf kunnen uitvoeren. Ruben, heeft een taakstraf vervuld, vertelt over zijn ervaringen op stadsboerderij de Balijhoeve in Zoetermeer. Beheerder Wendy maakt het traject voor het vervullen van een taakstraf compleet door haar  aandeel in het aanbod toe te lichten. Deze podcast geeft een inkijkje in het belangrijke, maar soms minder zichtbare werk van het vinden van een goede match tussen een jongere die een taakstraf moet uitvoeren en geschikte werkplek. Kinderboerderijen zijn vaak heel geschikt voor het laten uitvoeren van een taakstraf. Meer informatie www.wordtaakstrafbegeleider.nl Podcast is gemaakt i.s.m. de Raad voor de Kinderbescherming. 

Link naar Podcast om te beluisteren

Kinderboerderijen doen mee aan Nationale Recycleweek

Kinderboerderijen helpen bezoekers beter recyclen, bijna 200 kinderboerderijen hebben een Wecycle-inleverpunt voor kleine apparaten. Tijdens de Nationale Recycleweek (11 – 17 oktober) organiseren kinderboerderijen ook diverse activiteiten. Voor snelle snelle inleveraars  van een klein apparaat ligt een leuk cadeautje klaar, een gratis voorleesboekje: Sanne SuperPower. Op een leuke manier leren kinderen en hun (groot) ouders alles over recyclen. Als opwarmertje voor de Recycleweek gaat de Kinderboerderijen Actief Podcast aflevering over ‘Grondstof of ehh-waste?!’.

Nationale Recycleweek
Op 14 oktober is het voor de 3e keer International E-waste Day. De hele week rondom deze dag is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Recycleweek en zijn er acties en campagnes om de inzameling van e-waste extra te stimuleren. Hans de Rijk van Kinderboerderijen Actief: “Kinderboerderijen zijn laagdrempelige educatieve ontmoetingsplekken in de buurt voor jong en oud. We stimuleren graag het recyclen van e-wast en bekendheid over hergebruik van grondstoffen. In de Recycleweek gebeurd dit door speciale activiteiten te organiseren, gecombineerd met het voorleesboek. Op www.kinderboerderijenactief.nl/recycleweek/ is meer informatie te vinden.”

#nationalerecycleweek  #ewaste #grondstoffen


Overig nieuws

@kiboActief