Nieuws

Bodemdierendagen

De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Doe mee met de Bodemdierendagen 2020 en ontdek welke kleine beestjes bij jou in de buurt de bodem gezond houden.

De zesde editie van de Bodemdierendagen duurt van 25 september t/m 7 oktober 2020. Draag bij aan citizen science: een groot onderzoeksproject waarin mensen in heel Nederland samenwerken.

Aan de slag, thuis, op school of kinderboerderij

Meezoeken kan overal: in je tuin, op je balkon, in het park of op het schoolplein bijvoorbeeld. Geef je waarneming online door. Om het zoeken nog makkelijker te maken, zijn er handige zoekkaarten. Voor het basisonderwijs is lesmateriaal beschikbaar voor een compleet lesprogramma over het leven in de bodem.

De Bodemdierendagen zijn jaarlijks rond Dierendag, maar ook op alle andere dagen van het jaar kun je je waarnemingen doorgeven. Die worden gebruikt in het vervolgonderzoek.

Voor zoekmomenten op kinderboerderijen zie activiteiten

Rookvrij … kinderspel

Teken voor rookvrij

Gelukkig gebeurt er al heel veel om kinderen rookvrij te laten spelen. Zo zijn vanaf augustus alle schoolpleinen in Nederland rookvrij. Maar waarom wordt er nog steeds gerookt op andere plekken waar kinderen spelen of sporten?

Bij spelende kinderen horen geen rokende mensen. Niemand wil dat kinderen meeroken of het later zelf gaan doen. Teken daarom ook voor rookvrij kinderspel! Hoe? Dat is heel eenvoudig. Ga naar rookvrij.nl, selecteer je kinderboerderij, sportvereniging of speelplek en teken voor rookvrij.

Al ruim de helft van de 400 kinderboerderijen is rookvrij , maar we gaan toch voor alle kinderboerderijen rookvrij!
Overzicht van alle rookvrije kinderboerderij klik hier

Weer activiteiten op kinderboerderijen

Steeds meer kinderboerderijen beginnen kleine activiteiten te organiseren die goed passen binnen de corona beperkingen. Betekent: voldoende afstand kunnen houden en niet te veel mensen op het zelfde moment.

Bij ACTIVITEITEN zijn de actuele activiteiten te vinden. Komende zomer o.a. Haagse rondes van het NK Stoepranden

@kiboActief