Nieuws

Kinderboerderij voor alle leeftijden

Kinderboerderijen vormen een belangrijke ontmoetingsplek en vervullen daarmee een belangrijke sociale functie in wijk, dorp of stad. Kinderboerderijen zijn laagdrempelig en vaak een groene oase van rust, een ontmoetingsplek voor jong en oud! Kinderboerderijen willen de ontmoetingen van ouderen onderling en met andere groepen stimuleren.

Ook dit jaar organiseren kinderboerderijen weer een aantal activiteiten speciaal voor ouderen.
Klik hier voor een overzicht.

De afgelopen jaren hebben diverse kinderboerderijen in het werkgebied van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen (SOK) speciale activiteiten voor ouderen georganiseerd.  Heel vaak gebeurd dat met andere (lokale) organisaties. Toch is er nog een stimulans nodig om ouderen activiteiten echt ingebed te krijgen in het standaard aanbod van kinderboerderijen.
Iedere kinderboerderij in het werkgebied van SOK kan ook in 2018 één keer een bijdrage ontvangen voor een ouderenactiviteit. Het moment van organiseren is aan de individuele kinderboerderij om te bepalen. De bijdrage is €75 (naar eigen inzicht te gebruiken voor: versnaperingen; een extra attentie; eventueel bijdrage in te maken vervoerskosten ouderen etc).

 

Defotoprinter.nl actie voor kinderboerderijen

defotoprinter.nl komt in actie voor de kinderboerderij
Bij het bestellen van je favoriete foto krijg je 5% korting bij www.defotoprinter.nl en steun je jouw kinderboerderij!
Defotoprinter.nl doneert dan namelijk het kortingsbedrag aan de kinderboerderij.

Dusss… Mooie foto gemaakt? Bestel deze lekker groot of op een bijzonder materiaal naar keuze op de website van Defotoprinter.nl. Gebruik de speciale kortingscode en samen steunen we jouw kinderboerderij!

De volgende kinderboerderijen doen mee aan deze actie (vraag hen naar de kortingscode):

Apeldoorn       De Maten
Breda              
Parkhoeve Breda Noord
Den Haag         Gagelhoeve, Herweijerhoeve, Kakelhof, Landzigt, Op den Dijk, Reigershof, Schildershoeve, Waaygat en Woelige Stal
Naaldwijk         SKIP
Rijswijk           Het Akkertje
Tilburg            `t Valleike
Utrecht             Gagelsteede

Premie bij aanbrengen nieuwe boerderij

Op dit moment werken 175 kinderboerderijen met Wecycle samen. Daar kunnen er nog meer bij! Tot 1 december van dit jaar belonen zij daarom kinderboerderijen met 100 euro die een collega-boerderij aanbrengen. De nieuwe boerderij kan bij de aanmelding aangeven wie hem of haar op het goede idee heeft gebracht om ook bij te dragen aan bewustwording en gedragsverandering rond het inleveren van kleine elektrische apparaten. Zegt het voort en aanmelden kan via de website van Wecycle!


Overig nieuws

@kiboActief