Nieuws

Meedenken over samen spelen in Breda

Bij Boerderij Wolfslaar kan je op 24 februari online meedenken over een nieuw ontwerp van een speelplek op de boerderij voor iedereen. Meer info klik hier

MensenmakenKB – Ayla & Fenna

Mensen zetten zich vrijwillig in voor de ander en de samenleving. Dat is op het gebied van sport en bewegen, gezondheid, analfabetisme, zorg of bijvoorbeeld natuur. Ons land wordt gemaakt door iedereen die er woont. ‘Mensen maken Nederland’, is het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

Februari : Alyla en Fenna  – Waaygat Den Haag 
Op de Scheveningse stadsboerderij `t Waaygat zijn jeugdvrijwilligers Ayla (15 jaar) en Fenna (18 jaar) vaak te vinden bij de dieren en wel speciaal bij de geiten. Ze helpen de beheerders bij het schoon en netjes houden van de boerderij, ook nu in deze bijzondere Coronatijd.
De geiten van `t Waaygat worden door Ayla & Fenna mak gemaakt en bouwen een band op.  Door deze extra aandacht laten ze zien dat je een dier op een positieve manier kan stimuleren. Met een deftig woord: gedragsverrijking. De geit doet alles zonder dwang en laat gedrag zien wat hoort bij haar natuurlijk gedrag. Wil je zien hoe ze dat doen, bekijk dan het filmpje

Mooie inzet van deze jeugdvrijwilligers die zo Den Haag een stukje dier & mensvriendelijker maken. En jong geleerd is oud gedaan!

Kinderboerderijen Actief maakt dit maandelijks zichtbaar door een verhaal te laten zien van vrijwillige inzet op een Nederlandse kinderboerderij. Andere verhalen ; klik hier

14 febr 2021

Fleurig Ommetje

Uitgebloeide bollen!
Lever ze af tijdens een ‘Fleurig Ommetje’ bij onze kinderboerderij

U kent het vast wel: zo’n gezellig bakje met bloembollen op tafel.
Zo komt het voorjaar al een beetje in huis! Maar wat doe je met de bollen als ze uitgebloeid zijn? Weggooien? Dat is zonde. Ook dit jaar worden kinderboerderijen weer blij van deze uitgebloeide bollen.

Fleurig Ommetje
Tot begin maart zijn kinderboerderijen nog gesloten vanwege de corona maatregelen. Afgeven kan dus niet. Maar tijdens een wandeling even de bollen langsbrengen kan wel. Natuurlijk even afstand houden.
Meer weten over locaties waar het ingeleverd kan worden? klik hier


Overig nieuws

@kiboActief