Recycle week 2021

11-17 oktober – thema: Grondstoffen

Ook kinderboerderijen leveren als inleverpunt voor elektrische apparaten een actieve bijdrage aan ‘het verzamelen’ van opnieuw te gebruiken grondstoffen. Meer dan 170 kinderboerderijen zijn inleverlocatie.
Tijdens de Recycle week 2021 zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden.

Speciale kinderboerderijendag in Recycle week
Dinsdag 12 oktober is de speciale kinderboerderijendag in de Recyclweek. Benieuwd je naar wat dit betekent? Hou de sociale media in de gaten.

Repair Café
Sommige kinderboerderijen zijn al thuisbasis van een Repair Café. Het principe: Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag.
Gemiddeld 70 procent van de reparaties in Repair Cafés is succesvol; 30 procent niet. Ook bij elektrische apparaten lukt de reparatie soms niet. In zulke gevallen wordt bezoekers actief gewezen op het nut en de noodzaak van verantwoorde recycling. Kleine elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen. Hierdoor blijven grondstoffen behouden en schadelijke stoffen worden verantwoord verwijderd.
Tijdens de Recycle week wordt een Repair Café op een kinderboerderij gestimuleerd.

Speciale activiteiten
Gedurende de recycle week organiseren kinderboerderijen allerlei educatieve en bijzondere activiteiten. Bijvoorbeeld:
woensdag 13 oktober > Den Haag > Schildershoeve : 15.00 uur voorlezen uit speciale Recycleweek voorleesboek
Meer activiteiten zijn te vinden op de activiteitenpagina


Binnenkort meer informatie

Kinderboerderijen bij jou in de buurt vind je via het adressen overzicht

@kiboActief