Recycle week 2021

11-17 oktober – thema: Grondstoffen

Ook kinderboerderijen leveren als inleverpunt voor elektrische apparaten een actieve bijdrage aan ‘het verzamelen’ van opnieuw te gebruiken grondstoffen. Bijna 200 kinderboerderijen zijn inleverlocatie.
Tijdens de Recycle week 2021 zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden.

Sanne Superpower voorleesboek bij inleveren
Wil jij gratis het gave voorleesboek Sanne SuperPower ontvangen? Je ontvangt het in ruil voor het inleveren van je kleine apparaten bij veel kinderboerderijen, OP=OP 
Vind hier een inleverpunt bij jou in de buurt.

Speciale kinderboerderijendag in Recycle week
Dinsdag 12 oktober is de speciale kinderboerderijendag in de Recycleweek. Benieuwd je naar wat dit betekent? Hou de sociale media in de gaten.

Repair Café
Sommige kinderboerderijen zijn al thuisbasis van een Repair Café. Het principe: Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag.
Gemiddeld 70 procent van de reparaties in Repair Cafés is succesvol; 30 procent niet. Ook bij elektrische apparaten lukt de reparatie soms niet. In zulke gevallen wordt bezoekers actief gewezen op het nut en de noodzaak van verantwoorde recycling. Kleine elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen. Hierdoor blijven grondstoffen behouden en schadelijke stoffen worden verantwoord verwijderd.
Tijdens de Recycle week wordt een Repair Café op een kinderboerderij gestimuleerd.

Speciale activiteiten
Gedurende de recycle week organiseren kinderboerderijen allerlei educatieve en bijzondere activiteiten. Bijvoorbeeld:
woensdag 13 oktober > Den Haag > Schildershoeve : 15.00 uur voorlezen uit speciale Recycleweek voorleesboek
Meer activiteiten zijn te vinden op de activiteitenpagina

Podcast aflevering ‘Grondstof of ehh-waste?!’
Er is een Kinderboerderijen Actief Podcast aflevering te beluisteren over de rol die kinderboerderijen kunnen hebben in circulaire economie. Ongeveer 200 kinderboerderijen zijn inleverpunt voor Wecycle. In de podcast worden verschillende invalshoeken. Klik hier voor het beluisteren (kan ook via spotify)

Kinderboerderijen bij jou in de buurt vind je via het adressen overzicht

@kiboActief