Resultaat 2020: ruim 45.000 afgedankte apparaten ingezameld

Milieubewuste inwoners helpen kinderboerderijen aan Wecycle-bonus

Ruim 170 kinderboerderijen in Nederland zijn inleverpunt voor kleine apparaten. Zij ontvangen deze week een Wecycle-recyclecertificaat. De top 5 inzamelaars krijgen bovendien een bonus van 250,-. Hetzelfde bedrag wordt ook gegeven aan een kinderboerderij die zich via acties opvallend heeft ingezet. De kinderboerderijen worden gesteund vanuit een maatschappelijke sponsoring. Dit levert bewustwording over e-waste op bij veel kinderen en hun ouders. Jong geleerd is oud gedaan.

Ondanks alle uitdagingen zijn er vorig jaar bij kinderboerderijen in totaal ruim 45.000 afgedankte apparaten ingezameld. De samenwerking kinderboerderijen is succesvol en veelzijdig, het is heel praktisch, een e-waste inleverpunt in de buurt maar kinderboerderijen hebben ook een educatief karakter, hier leren kinderen over de natuur en het milieu en recyclen hoort daarbij. De ingeleverde apparaten worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor de inzet ontvangt de kinderboerderij  jaarlijks een Wecycle sponsorbijdrage van €250,-. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

Top 5

Kinderboerderij De Boerenzwaluw    Hoofddorp
Kinderboerderij Daalhoeve    Maastricht
Stadsboerderij de Punt    Zierikzee
Kinderboerderij Feltsigt    Bekveld
Stadsboerderij Waaygat  Den Haag


Over Stichting OPEN en Wecycle
Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Dit doen we samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voeren we campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren.Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van onze 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.

Meer info over inleverpunten op kinderboerderijen, klik hier


Overig nieuws

@kiboActief