Start aanmelden Rookvrije Generatie Awards

Je kan je initiatieven inzenden die het afgelopen jaar een bijdrage hebben geleverd aan een Rookvrije Generatie. Met de Rookvrije Generatie Awards zetten we mooie initiatieven die zich inzetten voor een Rookvrije Generatie in het zonnetje. De Awards worden dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

MOOIE ONTWIKKELINGEN
De maatschappelijke beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ wordt steeds groter. Het aantal rookvrije sportverenigingen, kinderboerderijen en speelplekken groeit hard en het aantal gemeenten dat zich inzet voor rookvrij, groeit sterk. Ook zetten steeds meer bedrijven zich in voor een Rookvrije Generatie door te stoppen met de verkoop van tabak of door niet meer te investeren in de tabaksindustrie. Allemaal belangrijke stappen die ervoor zorgen dat ‘rookvrij’ steeds meer de norm wordt, zodat we kinderen kunnen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken.

‘We zijn benieuwd welke inspirerende acties dit jaar in aanmerking komen voor de felbegeerde Rookvrije Generatie Awards. We zijn op zoek naar de beste initiatieven die een stimulans zijn om kinderen rookvrij te laten opgroeien’, aldus Michael Rutgers, voorzitter van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en juryvoorzitter van de Rookvrije Generatie Awards.

AANMELDEN INITIATIEVEN
Vanaf vandaag tot en met 20 maart kan iedereen initiatieven aanmelden in de volgende categorieën: bedrijven, gemeente, kinderen, media, recreatie, scholen, sportverenigingen en zorg. Uit alle aanmeldingen worden initiatieven geselecteerd waar het publiek vanaf half april op kan stemmen. Publiekstemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag en de andere 50% wordt door de jury toegekend. Op 27 mei vindt tijdens een feestelijk evenement in Dierenpark Amersfoort de finale plaats.

Vorig jaar zijn de Awards uitgereikt aan A.S. Watson Health & Beauty (Kruidvat & Trekpleister), Pepijn Boots (jeugdambassadeur) & Harry Pouwels (longarts), Voetbalvereniging ZAC, MBO College Zuidoost, Speeltuin Neuweg Hilversum, Universitair Medisch Centrum Groningen en Regio Gooi &Vechtstreek. ABN AMRO kreeg een eervolle vermelding.

Aanmelden kan via www.rookvrijegeneratie.nl/awards

Jouw kinderboerderij nog niet rookvrij? Klik hier voor meer informatie


Overig nieuws

@kiboActief