Vetste kinderboerderijen kunnen de kleren krijgen!

Steeds meer mensen weten kinderboerderijen te vinden als inleverlocatie in de buurt voor gebruikte elektrische apparaten, vet/olie en kleding. Dit blijkt uit de inzamelcijfers van 2017.
In 2017 is de hoeveelheid van deze ingeleverde herbruikbare materialen wederom toegenomen. Daarmee leveren kinderboerderijen een mooie en zichtbare bijdrage aan de circulaire economie.

Vetste kinderboerderijen
Op ruim 50 kinderboerderijen staat een inleverbak voor gebruikt vet en olie. In totaal is 22.250 kg ingeleverd. Ten opzichte van 2016 is dit een toename van 9%. Per kinderboerderij wordt gemiddeld 419 kg ingeleverd.
De top 3 van vetste kinderboerderijen is: 1e Kinderboerderij de Punt (Zierikzee), 2e Stadsboerderij Gagelhoeve (Den Haag), 3e Stadsboerderij Op den Dijk (Den Haag).

Kleren en textiel
Op de terreinen van 30 kinderboerderijen is een inlevermogelijkheid te vinden voor kleding/textiel. In totaal is 31.975 kg kleding ingeleverd. Een toename van 27% ten opzichte van 2016.
De top 2 van kleding-kinderboerderijen hebben bij elkaar één derde van deze hoeveelheid ingeleverd gekregen: 1e Stadsboerderij Schildershoeve, 6316 kg (Den Haag), 2e plek Kinderboerderij Viaduct, 5029 kg (Ter Apel). De top 3 wordt compleet gemaakt door stadsboerderij `t Waaygat (Den Haag)

Elektrische apparaten
Op ruim 160 kinderboerderijen is een Wecycle inleverbak te vinden voor gebruikte elektrische apparaten. De hoeveelheid ingeleverde apparaten is in 2017 toegenomen met 17% tot 50.075 apparaten. De top 3 van kinderboerderijen: 1e de Punt (Zierikzee), 2e Boerenzwaluw (Hoofddorp), 3e Dierenhof (Ridderkerk)

Duurzame ontmoetingsplek
Het aantal kinderboerderijen met inleverbak voor elektrische apparaten, gebruikt vet en kleding is de afgelopen jaren iets gestegen. Steeds meer gemeenten en ook bezoekers weten de kinderboerderij te voor een duurzame bijdrage vinden.
Als laagdrempelige ontmoetingsplek zijn de kinderboerderijen een voorziening waar inwoners graag en veel komen. Een goede communicatie over duurzaamheid, afvalscheiden en circulaire economie op deze locaties maakt de kinderboerderij een ideale duurzame ontmoetingsplek.

Klik hier voor top 5 per fractie

Het overzicht is samengesteld op basis van gegevens van: Wecycle, campagne frituurvet recycle het!, Reshare

2 februari 2018

 


Overig nieuws

@kiboActief