Fonds 1818 en Fonds Westland Supporter Kinderboerderijen Actief Toer

Een kinderboerderij kan een verbindende functie hebben in een wijk. Jong en oud, arm of rijk komt er in contact met dieren. Mensen komen naar de kinderboerderij om te leren, zich te vermaken en sociaal bezig te zijn. Kinderboerderijen zijn meer dan leuk; ze zijn belangrijk voor mooie en duurzame verbindingen in wijk en stad. Fonds 1818 en Fonds Westland erkennen die rol van kinderboerderijen en stimuleert de verbindende functie al vele jaren. Daarom zijn zij supporter van de Kinderboerderijen Actief Toer.

De Kinderboerderijen Actief Toer is een initiatief van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen. Tijdens deze crowdfundingsactie proberen kinderboerderijen de hele actiemaand juni lang, hun eigen spaardoel te realiseren. Dat doen ze met hulp van bezoekers, omwonenden, bedrijven en iedereen die de kinderboerderij een warm hart toedraagt. Tijdens de Kinderboerderijen Actief Toer spaart iedere kinderboerderij om een specifieke wens in vervulling te laten gaan. Van een nieuw dak op de paardenstal, educatief wandbord, speelattributen op erf tot een caviavilla. Of dat zin heeft, zo’n crowdfundingmaand? In de vier voorgaande edities van de Kinderboerderijen Actief Toer hebben de kinderboerderijen bijna €150.000 opgehaald.

Zij zijn supporter

Fonds 1818 en Fonds Westland weten hoe belangrijk kinderboerderijen zijn. Daarom stimuleren de Fondsen de deelnemende kinderboerderijen in hun werkgebied door een stimuleringsbijdrage. De gedoneerde bedragen op voorjebuurt.nl vermeerdert met 40% met een maximum van €1000 (Fonds 1818) en met 50% met een maximum van €500 (Fonds Westland). Zo wordt iedere gedoneerde euro een beetje meer waard.

9 april 2018


Overig nieuws

@kiboActief