Vet Recycle Het! supporter Kinderboerderijen Actief Toer

Kinderboerderijen willen duurzame mogelijkheden promoten en bezoekers bewust maken van keuzes die gemaakt kunnen worden.
Van gebruikt frituurvet en bakolie kan hernieuwbare energie in de vorm van biobrandstof worden gemaakt. Doe het gebruikte vet in een plastic fles, sluit deze goed af en lever ‘m in bij een kinderboerderij. Zo draag je bij aan een groene samenleving. Ook wordt met het inzamelen van gebruikte vetten voorkomen dat deze in het riool terechtkomen waar ze schade kunnen aanrichten.
Op meer dan 50 kinderboerderijen kunnen bezoekers hun gebruikt vet inleveren. MVO – de ketenorganisatie voor oliën en vetten is initiator van de campagne ‘vet recycle het’. De campagne ‘Vet Recycle het!’ wil ook dit jaar de crowdfundingsmaand ondersteunen en wordt supporter van de Kinderboerderijen Actief Toer.

Spaardoelen
De Kinderboerderijen Actief Toer is een initiatief van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen. Tijdens deze crowdfundingsactie proberen kinderboerderijen de hele actiemaand juni lang, hun eigen spaardoel te realiseren. Dat doen ze met hulp van bezoekers, omwonenden, bedrijven en iedereen die de kinderboerderij een warm hart toedraagt. Tijdens de Kinderboerderijen Actief Toer spaart iedere kinderboerderij om een specifieke wens in vervulling te laten gaan. Van een nieuw dak op de paardenstal, educatief wandbord, speelattributen op erf tot een caviavilla. Of dat zin heeft, zo’n crowdfundingmaand? In de vier voorgaande edities van de Kinderboerderijen Actief Toer hebben de kinderboerderijen bijna €150.000 opgehaald.

 

Zij worden supporter
‘Vet recycle het!’ supporter. Iedere kinderboerderij die meedoet aan de Kinderboerderijen Actief Toer en een inleverbak voor gebruikt vet heeft staan krijgt €10 bijgeschreven voor het spaardoel. VRH’ zal het supporterschap promoten naar hun leden, op de website en via sociale media.

27 maart 2018


Overig nieuws

@kiboActief