Open Monumentendagen 2023: Thema Levend Erfgoed

08 Sep 2023, -

Bezoek kinderboerderij De Kooi en kinderboerderij De Wilgenhof

De Open Monumentendagen 2023 heeft als thema Levend Erfgoed. Daarom zetten houders van zeldzame Nederlandse huisdierrassen op 8, 9 en 10 september a.s. hun deuren open voor iedereen die deze unieke dieren van dichtbij wil bewonderen.

 

De stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) zet zich in voor het behoud van zeldzame oorspronkelijke Nederlandse rassen van boerderij- en huisdieren en hun diversiteit. Kinderboerderijen De Kooi en De Wilgenhof van Stichting Natuurstad Rotterdam, zijn door SZH aangemerkt als ‘educatief centrum’. Er worden speciale eisen aan deze locaties gesteld, zoals het aantal zeldzame huisdierrassen dat gehouden wordt, het beleid bij ziekte en bijvoorbeeld de informatievoorziening voor bezoekers.

 

Tijdens de Open Monumentendagen kun je op kinderboerderij De Kooi o.a. een tentoonstelling bezoeken, een speurtocht doen en een masker maken. Ook wordt er op zaterdag van 13.30u tot 14.30u voorgelezen uit het boek ‘Lapje’,  een verhaal over een Lakenvelderkoe. Op kinderboerderij De Wilgenhof ligt er ook een speurtocht over zeldzame huisdierrassen klaar en kan er een kleurplaat gekleurd worden.

 

Maar natuurlijk het allerleukste; ontdek alle zeldzame huisdierrassen die er op deze kinderboerderijen worden gehouden. De medewerkers van de kinderboerderij beantwoorden graag al jullie vragen.


Overige evenementen

@kiboActief