Regentonactie Kinderboerderijen

Water is overal om ons heen, we kunnen niet zonder. Water is leuk om in te spelen maar het kan ook voor veel overlast zorgen. De gemeente neemt veel maatregelen om dit te voorkomen. Dat iedereen een steentje kan bijdragen aan droge voeten in Westland is nog niet zo bekend.

Op 5 Westlandse kinderboerderijen kan een ‘Tonnie Water’ speurtocht gelopen worden door (groot)ouders en kinderen. Tonnie neemt je mee over het boerderijterrein en ontdekt samen met jou alles over het water dat we om ons heen gebruiken en wat je zelf kan doen om verspilling te beperken. Op de kinderboerderij zijn ook verschillende regentonnen te zien. Handig als het hard regent, er komt minder water op straat. Je hebt bovendien gratis water voor de plantjes.

Koop een regenton en sponsor jouw kinderboerderij

Ook een regenton in de tuin? Tijdens de regentonnenactie kun je voor een aantrekkelijke prijs een regenton kopen voor thuis, op school of werk. Van iedere bij deze actie aangeschafte regenton ontvangt de kinderboerderij een deel.

De ‘Tonnie Water’ speurtocht kan gelopen worden tijdens openingstijden op de volgende kinderboerderijen: Kreekboerderij – `s Gravenzande, SKIP- Naaldwijk, Vivaldi – Monster, Willemshoeve – Monster, Kiboe – Poeldijk. Adressen en openingstijden

Dit project is een initiatief van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen.

Supporters van de actie: Gemeente Westland, Watercoalitie, Groei & Bloei Westland.

Het project wordt mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Fonds Westland


Overig nieuws

@kiboActief