Verhalen Vertellen

Kom verhaal halen bij de kinderboerderijen

QR-codes met een verhaal
Aangezien bijna iedereen tegenwoordig over een smartphone met oneindig veel mogelijkheden beschikt, kan dit apparaat ingezet worden om mooie verhalen te vertellen over de stadsboerderij, de dieren en  activiteiten die er plaatsvinden.

Via QR-codes kunnen deze verhalen ‘ontdekt’ worden. De codes komen op speciale bordjes die op het kinderboerderijterrein te vinden zijn.  Regelmatig worden de verhalen achter de codes ‘ververst’  zodat er steeds een nieuwe belevenis ontdekt kan worden bij een bezoek.

Bordjes met verhalen zijn te vinden op de volgende kinderboerderijen:
Den Haag, Gagelhoeve, Herweijerhoeve, Kakelhof, Landzigt, Molenweide, Op den Dijk, Reigershof, Schildershoeve, Waaygat en Woelige Stal
Meerdere locaties in andere steden volgen.

Verhalen maken en testen
De verhalen zijn gemaakt en ingesproken door kinderboerderijmedewerkers. Zij doen hun best om een aantrekkelijk verhaal te maken. De verhalen zijn op alle Haagse stadsboerderijen te beluisteren. De verhalen en aanpassingen zijn ook getest door een visueel beperkte om het aanbod voor deze doelgroep ook goed te ontwikkelen.

Achtergrondinformatie over project

Hoe verhoog je de beleving van (visueel beperkte) bezoekers aan kinderboerderijen? Toegankelijkheid vergroten voor iedereen.
De afgelopen jaren hebben de 10 Haagse stadsboerderijen stapjes gezet naar het vergroten van de toegankelijkheid voor iedereen. Jong en oud, met of zonder beperking.
Op dit moment wordt gewerkt aan het ontsluiten van aantrekkelijke informatie voor visueel beperkten die de stadsboerderijen (zelfstandig willen) bezoeken , d.m.v. de aanleg van geleidestrepen.

Dit project van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen is in ontwikkeling in samenwerking met de Haagse stadsboerderijen. Het project wordt financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting WD Bosch Fonds. Bij de ontwikkeling wordt samengewerkt met de Mobile Interaction Company en  D`article .

Doel: kinderboerderijen aantrekkelijker en toegankelijker maken voor iedereen

Project in het nieuws

– 22 augustus 2019, Nieuwsbrief Voorall
– 11 oktober 2019, website MIC

@kiboActief